Filmatiseringen av Andrew Lloyd Webbers berømte musikal, blir vist på Prinsen Kino mandag 20. desember klokken 17.45. På grunn av øvrige inviterte gjester, er det bare et fåtall billetter igjen til førvisningen. Ønsker du å skaffe deg billetter, bør du være tidlig ute.

Filmen vises i samarbeid med Trondheim Kino og er kun åpen for medlemmer av trondheimpuls og kinopuls.

Om innholdet i filmen

Et deformert geni har tatt bolig under et berømt operahus i Paris. Der påvirker han den uskyldige korjenta Christine Daae, som tror denne «Musikkens engel» er sendt av hennes døde far. Når hun møter igjen barndomskjæresten, begynner et farlig sjalusidrama.

Stemmen hans lokker korjenta Christine. Den har påvirket det uvanlige talentet hennes fra de mørke skyggene i det berømte operahuset hun kaller hjemmet sitt. Bare ballettens kunstneriske leder, Madame Giry, vet at Christines mystiske «Musikkens engel» egentlig er The Phantom, et deformert musikalsk geni som vandrer gjennom operahuset og sprer frykt blant de som bor og arbeider der.

Den hissige divaen La Carlotta slutter midt i kostymeprøvene før selskapets nyeste oppsetning. Den nye ledelsen har ikke noe valg. De må skyve Christine fram i rampelyset. Hennes fjetrende opptreden på premieren fengsler både publikum og The Phantom. Han bestemmer seg for å gjøre sin protesjé til operahusets neste store stjerne. Men han er ikke den eneste som beundrer den unge sopranen. Christine blir oppvartet av barndomskjæresten som nå er teatrets rike beskytter, adelsmannen Raoul de Chagny.

Hun er betatt av sin mystiske veileder, men Christine er unektelig mer tiltrukket av flotte Raoul. Dette gjør The Phantom rasende, og han setter i scene et sluttoppgjør preget av sydende lidenskap, heftig sjalusi og altoppslukende kjærlighet. De skjebnedømte elskerne presses til et punkt der det ikke finnes noen vei tilbake.

Slik ble musikalen film

Andrew Lloyd Webbers musikalfenomen «The Phantom of the Opera», basert på Gaston Lerouxs roman, er verdens mest innbringende produksjon for teater eller film. Den har spilt inn over 20 milliarder kroner verden over og er sett av om lag 80 millioner mennesker på cirka 65 000 forestillinger i 18 land.

Etter å ha brakt «The Phantom» til Broadway i 1988, henvendte Lloyd Webber seg til filmregissør Joel Schumacher med tanke på en kinoversjon. Lloyd Webber bestemte seg for å utsette filmatiseringen da han skilte seg fra «The Phantom»-stjernen Sarah Brightman, den opprinnelige Christine og Lloyd Webbers inspirasjonskilde da han skrev musikalen. Flere ganger senere spurte han Schumacher om han ville gå i gang med filmen, men da var regissøren opptatt med store filmproduksjoner.

I desember 2002 slo skjebnen og god timing seg sammen. De gamle vennene møttes til middag i London, og Lloyd Webber foreslo at de omsider skulle samarbeide om filmversjonen.

Lloyd Webber er såre fornøyd med filmatiseringen av sitt personlige teaterfenomen. «Filmen ser og høres utrolig ut. Jeg synes den er en usedvanlig flott gjengivelse av sceneversjonen», sier han. «Den avviker ikke mye fra sceneversjonen, men den følelsesmessige kjernen går enda dypere. Filmen er ikke basert på sceneversjonen verken visuelt eller med hensyn til regien, men essensen er den samme. Det er alt jeg noen gang kunne håpe på».

Slik skaffer du deg billetter

Meld deg inn i trondheimpuls og få tilsendt en invitasjon på e-post. Ta med en kopi av denne eposten til billettluka i Prinsen Kinosenter. Først til mølla! Hvert medlem av Kinopuls kan få to billetter hver. NB! Kun få billetter igjen.