Kong Herodes: Are Sende Osen debuterer som musikalartist og håper denne forestillingen vil åpne dører for ham i musikalverdenen. Foto: Morten Antonsen

Fredag 14. og lørdag 15. november setter Clarion Brattøra Hotell opp Tim Rice og Andrew Lloyd Webber's kjente musikal «Jesus Christ Superstar». Stephen Brandt-Hansen gjentar sin rolle som Jesus, og ellers er Mona Grudt, Are Hembre, Erik Wenberg Jacobsen, Børge Pedersen og Tore André Helgemo med i stykket.

Programleder og komiker Are Sende Osen er også med i forestillingen, i rollen som Kong Herodes.

–Dette er noe jeg kan krysse av min «bucket liste», sier han og beskriver opplevelsen som skikkelig artig.

Arrangøren av oppsetningen opplyser om at det er solgt om lag 500 billetter per forestilling til nå, og at de regner med å selge rundt 750 billetter per forestilling i helgen.

Eneste komiske innslag

Sende Osen ble tilbudt rollen av medskuespiller Erik Wenberg Jacobsen, og han takket øyeblikkelig ja til rollen. Han forteller at han så musikalen for første gang i 1979, og at moren og faren hadde den på LP-plate. På spørsmål om hvordan det er å spille Kong Herodes svarer komikeren;

–Helt Kong Herodes er det!

Han beskriver musikalnummeret sitt som et innslag som består av både melodi og sang som ligger innenfor hans register. Han forteller også at det er det eneste komiske innslaget i forestillingen. En av Sende Osens forbilder, komikeren Rik Mayall, spilte samme rolle i filmen fra 2000.

–Det er stas å få spille samme rolle som en av mine forbilder.

Trønderen beskriver sine forberedelser for rollen, og påpeker spøkefullt at han kler seg i lintøy, kun spiser koscher mat og prøver å leve som de gjorde i Palestina på den tiden stykket skal være fra.

–Det er skikkelig «method acting», sier han og ler.

Øyeblikk i Las Vegas

Musikaldebutanten sier at han grugleder seg til forestillingene, men at han likevel synes det er artig. Spesielt når han står med 12 danserinner og danser og svinger på stjerten.

Musikalkjenning Stephen Brandt-Hansen snakker om Sende Osens rolle, og sier at Herodes er «the comic relief» i forestillingen og at Sende Osens nummer er stykkets øyeblikk i Las Vegas.

–Han har en privat, intellektuell og leken humor, samt en nysgjerrighet og suverenitet som passer Herodes perfekt, sier hovedrolleinnehaveren.

Brandt-Hansen debuterte i rollen som Jesus på Trøndelag Teater i 2000, og har siden spilt rollen ganske mange ganger og i flere land. Han er likevel ikke lei og forteller at så lenge han synes det er gøy så blir han aldri egentlig ferdig med musikalen.

–Det er viktig å holde nysgjerrigheten i live, og jeg finner noe nytt i stykket hver gang.

Tidligere i år gikk han ned 21 kilo for rollen, og han har også lært seg estisk for å kunne være med i oppsetningen der.

–De kiloene har jeg gått opp igjen nå. Det blir en litt tyngre variant av Jesus denne gangen, sier Brandt-Hansen og ler.

En fot innenfor døren

Brandt-Hansen har spilt i mange kjente musikaler, blant annet «Les Misérables» og hovedrollen i oppsetningen av «Operafantomet» i Estland.

–Nå i det siste har jeg valgt mer helhetlige sammenhenger enn enkeltroller når jeg skal velge jobb, sier han engasjert.

Sende Osen ønsker også å bli kjent i musikalverdenen og han forteller at han håper denne musikaldebuten gjør at han får en fot innenfor døren;

–Hvis du kjenner noen som skal sette opp en musikal så si at de skal kontakte meg. Osen er med på det meste. Spesielt hvis de tilbyr en rolle i «Hair».