For nesten to uker siden ble det klart at NRK Trøndelag må kutte totalt 9,6 årsverk i redaksjonen. Verst rammet blir redaksjonen som er lokalisert i Steinkjer Nord-Trøndelag, her skal 6,2 årsverk bort. På Tyholt i Trondheim skal det kuttes 3,4 årsverk.

Dårlig stemning

I dag sitter alle ansatte NRK Trøndelag i samtaler med ledelsen der de får vite om akkurat deres stilling er den som skal bort.

– Dette er en veldig spesiell dag, og stemningen på jobb er ikke god, sier Silje Kolaas, journalist og tillitsvalgt for ansatte på NRKs kontor på Lø i Steinkjer.

I dag er hun med kolleger i møte med ledelsen, og klokka 14 er det hennes tur. Kolaas har tidligere sagt til Adresseavisen at ansatte føler seg overkjørt og urettferdig behandlet, og at hun er sjokkert over at redaksjonen i nordfylket må ta 60 prosent av kuttene.

Prøver å unngå oppsigelser

Ledelsen i NRK Trøndelag har tidligere uttalt at de prøver å unngå oppsigelser ved hjelp av omplassering et annet sted i NRK-systemet eller ved hjelp av sluttpakker. Kolaas sier at ledelsen har signalisert at seks ansatte trolig får tilbud om omplassering.

– Men foreløpig har vi ikke fått vite om dette gjelder både for Steinkjer og Trondheim.

I tillegg skal det ha vært lagt fram tilbud om tre sluttpakker.

Skal spare 250 mill.

Distriktsredaktør Sigrid Gjellan, som representerer ledelsen, vil foreløpig ikke kommentere hvilke årsverk som skal bort.

I januar ble det kjent at NRK skal spare rundt 250 millioner kroner i 2015, og at det skal kuttes 300 årsverk landet rundt.

Dårlige nyheter: NRK Trøndelag må til sammen kutte ti årsverk. Ankermann i Midtnytt, Odd Rune Wolden, nyhetssjef Merete Verstad og journalist og varatillitsvalgt Aksel Kroglund Persson i NRK på Tyholt synes ikke det er hyggelige nyheter. Foto: Therese Alice Sanne