Den er ikke så sexy som «Breathe», den er varmere enn hitene «Hurt So Good» og «Such A Boy», men den nye singelen «Think Before I Talk» er definitivt et friskt pust med hint av mint fra Astrid Smeplass fra Rennebu.

LES ANMELDELSEN: Fengende synthpop til å gispe av

Det starter med en enkel akustisk gitarfigur, før stemmen kommer inn – og virkemidlene gradvis pumper opp låten med kantete perkusjon og de plutselige pustepausene som etter hvert er blitt hennes signatur.

- I fjor var jeg mer nervøs for anmeldelser. Jeg gir mer faen i år, sier Astrid Smeplass.

Grammy-nominerte Andrew Cedar har skrevet låten, mens Tony Maserati, som har jobbet med artister som Beyoncé og Lady Gaga, har mikset den. Selvfølgelig låter det som en million dollar.

Og det hjelper, for låten grenser til det banale med et bokstavelig budskap uten noen som helst dybde. «Maybe I should think before I talk, I get emotional and words come all out wrong», synger hun i refrenget som kommer allerede etter 39 sekunder – og igjen og igjen i den tre minutter perfekt radioformaterte låten.

Med så mange sterke krefter rundt seg skulle jeg ønske Astrid S turte å eksperimentere litt mer med formen, heller enn å pøse ut den ene streite låten etter den andre. Det ville gitt henne et kunstnerisk løft, uten å skremme vekk allerede dedikerte «astridnauts». Bortsett fra et kort mellomspill mot slutten, er dette så standard som det kan bli.

Samtidig er det en gnist der. Hun synger godt i en produksjon som får henne til å skinne. Bare hun tør å trå bitte litt utenfor den allerede hardt nedtråkkede stien, så kan dette bli ordentlig bra.

I september drar hun på sin hittil største headlinerturné, «Party’s Over World Tour», som tar henne til Europa, Nord-Amerika og New Zealand, før hun kommer til Uka i Trondheim 25. oktober.

Jeg tør vedde på at «Think Before I Talk» står på settlista da.

Anmeldt av KAI KRISTIANSEN

LES ALLE VÅRE SAKER OM ASTRID S HER

foto