Fredag. Klokka er rett over 19.00 utenfor utestedet Work-Work i Munkegata. Det er kø. En lang rekke med mennesker snor seg langs de lave trehusene i Trondheims paradegate. Køen blir som et byggverk i seg selv.

Kristofer Hivju kommer samtidig som filmpolitiet skal spille inn et avsnitt av sin live-podkast. Men det er Hivju folk kommer for å se, skal vi tro quizdeltaker og «Game of Thrones»-fantast Lovise Finnøy.

- Det beste med «Game of Thrones» er Kristofer Hivju. Det er derfor jeg er her i dag, forteller hun.

- Jeg liker alle intrigene, smetter bordvenninne Maren Bundgård Ølstøren inn.

- Også er det blodig, flirer Lovise.

- En veldig hårete dame

Sammen med Erik Sylte, Alexander Arctander og Jahn Ivar Kjølseth utgjør de to quizlaget «Get rich or die Tywin», en referanse som er skrekkelig morsom for alle ihuga fans av serien, skal vi tro Lovise.

- Hivju er nummer tre på min liste, skyter noen inn fra siden.

- Hivju har de beste replikkene, fortsetter Maren.

I «Game of Thrones» er Hivjus karakter kjent for å være en skjørtejeger, men til nå har hans anstrengelser ikke båret frukter.

- Han sier at han har vært sammen med en bjørn, men de andre i serien trodde ikke på ham. Han gikk seg vill, forteller Alexander.

- Det kan jo ha vært ei dame, foreslår Lovise.

- En veldig hårete dame, ler Alexander.

Laget har klokkertro på sine «Game of Thrones»-kunnskaper. Hvor lenge Jon Snow har igjen å leve tør ingen å svare på.

- Jeg tror han overlever sesongen, sier Jahn Ivar, mens han tar seg en slurk av et lite oktoberfestaktig glass med grønne blader i. Kanskje det er te.

Bye bye Snow

Det er fortsatt lang kø utenfor. Litt lenger inn i lokalet, ved et høyt bord, sitter tre stykker på slanke barkrakker. De kom tidlig for å sikre seg en plass, men de rakk ikke å melde seg på quizen.

- Vi kom hit litt før klokka fire. Da var det allerede fullt, forteller Stian Hegerland Hagen.

- Det er han som er fan, forklarer June Jodahl, mens hun peker bort på bordkavaler Stian.

Han har lest alle bøkene, men mener likevel at han ikke er god nok for et quizlag. Stian og gjengen mener i motsetning til laget i midten av lokalet at tiden snart er omme for Jon Snow.

- Han dør nok i denne sesongen, konstaterer Stian med kjennermine.

Det blir merkelig stille i lokalet. Gjengen på scenen begynner å prate samme. Noen høflighetsfraser. Kristofer Hivju åpner munnen, og flere hundre «Game of Thrones» fans holder munn.

Ikke alle kom inn: Flere kom tre timer i forveien for å sikre seg plass på Work-Work. Foto: Stefan Kaliski
Get rich or die Tywin: Jahn Ivar Kjølseth, Lovise Finnøy, Alexander Arctander og Erik Sylte Kleven går for gull i kveldens quiz. Foto: Stefan Kaliski
Superfan: Stian Hegerland Hagen har lest alle Game of Thrones bøkene. Foto: Stefan Kaliski