Når det først skulle lages film av Peter Turnes finfine erindringsbok «Filmstars Don't Die in Liverpool» (1987), om siste del av forholdet mellom han og den nesten 30 år eldre Hollywood-stjernen Gloria Grahame, er det vanskelig å se for seg noen mer egnet enn Annette Bening i divarollen.

Julie Walters er også svært god som mor til unge Peter fra Liverpool, som i 1981 fikk en syk ex-stjerne på døra. Graham fikk i sin tid Oscar for «The Bad And The Beautiful» (1952), men bør huskes best mot Humphrey Bogart i en av hans beste filmer, «In A Lonely Place» (1950).

På veien fra bok til film, med dyktige Jamie Bell i hovedrollen, har historien blitt mer teatralsk. Anstrøk av Tennesse Williams-drama er ikke helt ueffent for en historie fra teaterliv, film og showbiz, med aldersforskjell og kulturforskjell mellom Hollywood-stjerne og en arbeidersønn fra Liverpool som dramatisk drivstoff.

Mens boka løftes av Peters stemme og fortelling, er tidskoloritt, miljø og skuespillere filmens sterkeste kort. Måten filmen er fortalt på gjør det lettere å spille ut sårheten i og rundt forholdet enn lidenskapen. Selv om det er flinke folk i alle ledd som forsvarer historien og hovedpersonene, blir filmen for skjematisk til å stikke dypt. Som en slags «Eastenders» møter «Sunset Boulevard», fra virkeligheten, har den likevel sjarm og særpreg.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen av gode, premiereaktuelle «Isle Of Dogs»