Kulturskolefest i Trondheim er en hel uke med arrangement der de 4000 kulturskoleelvene får anledning til å vise seg frem. Lørdag var det duket for en rekke musikalske og andre kulturelle innslag over hele byen fra kulturskolens elever.

Les også: Her kan du se 1000 kunstverk fra barn i Trondheim

Musikk over hele byen

- Kulturskolefest markerer avslutningen på kulturskoleåret, og det har blitt mer og mer en fest for hele byen med stor aktivitet i hver enkelt bydel. Dette gjenspeiler også virksomheten vår. Vi er i kirker, bydelshus og idrettshaller over hele byen, så det er flott at elevene får opptre i sitt nærmiljø, sier Vidar Hjemås, rektor ved Trondheim kommunale kulturskole.

Elevene ved kulturskolen er fra 5–20 år, og tanken med kulturskolefesten er å vise frem hva elevene har holdt på med i løpet av året.

Stappende fullt i Olavskvartalet

- 1000 arbeider fra kunstelevene stilles ut i Olavskvartalet og viser alt de har holdt på med i løpet av skoleåret. Kunsten vil fylle de tomme butikklokalene i bygget. Teaterstunt foregår i Olavshallens lille sal, og ellers er det konserter over hele byen, sier Hjemås.

På krigsseilerplassen i Trondheim var det konsert med en gjeng saksofonister lørdag formiddag. 120 saksofonister hadde funnet veien dit for å by på en konsert i det fri. I plaskregn.

Blåsefest og tangentfest

- Det er blåsefest i Midtbyen i dag. Og hele Olavskvartelet er fylt med tangentfest og 1000 pianoelever, forteller Line Henriksen som er produsent for kulturskolefesten og initiativtager til arrangementet.

- Hva betyr dette for kulturskoleelvene, å kunne vise seg frem på denne måten?

- For det første er det veldig samlende, at man er en del av noe stort. I tillegg er det jo fint å få vist frem dette for familie og venner, og hele byens befolkning som tilfeldig kommer forbi. Vi har hatt kulturskolefesten nå i åtte år, så dette har blitt en tradisjon der nesten alle elevene er involvert, sier Henriksen.

Kulturfest 2017, 6. juni-12. juni.