Med 22 låter fra en rikholdig katalog, serverte D.D.E. høydepunkt på høydepunkt da de spilte for et nær utsolgt Oslo Spektrum lørdag kveld.

Bjarne Brøndbo lovte før konsertstart at det ville eksplodere i Spektrum da de åpnet med «Rai Rai». Det fikk han rett i.

Etter pangstarten, fortsatte konserten med D.D.E.s ballader og låter av det roligere slaget.

Flere gjester på scenen

Et av kveldens høydepunkt fikk vi tidlig i konserter, der Adrian Jørgensen var første gjest for kvelden. Han sang, sammen med Bjarne Brøndbo, «Det umulige e mulig». En kombinasjon som kanskje kunne vært gjort oftere.

Jørgensen var ikke den eneste gjesten D.D.E. hadde med seg lørdag kveld. Til «Herlig Hem’liget» fikk bandet dansehjelp fra Quick Crew, med kollega av Brøndbo i «Norske talenter», Suleman Malik, i spissen.

På «Gata mi» var Kåre Kolve på saksofon med, mens tidligere bandmedlem Terje Tranaas spilte keyboard på «By’n æ bor i» og «E6».

Siste gjest for kvelden var Vilde Winge, som vant forrige sesong av «Norske talenter». Hun sto kanskje for det morsomste innslaget, der hun døvetolket «Rompa mi» med god hjelp av publikum.

Drøye to timer varte konserten, og mot slutten dro D.D.E. fram låter som det er umulig ikke å synge med til.

«Vi skal fæst», «Det fine vi hadd sammen» og «Det går likar no» var de siste låtene bandet spilte, før de avsluttet med «Vinsjan på kaia» til trampeklapp fra nærmere 7.000 i Spektrum.

Erna ble med på nachspielet

Etter konserten rakk Bjarne Brøndbo ikke å ta på seg t-skjorta igjen, før statsminster Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og Trine Skei Grande dukket opp backstage.

- Jeg må si jeg er imponert, dette var virkelig artig, sier Solberg til NA.

- Det var nok mange stolte namdalinger i Spektrum i kveld, sier Skei Grande.

Hovedpersonene selv var også fornøyde etter konserten.

- Nå er jeg sliten, men veldig fornøyd, forteller Bjarne Brøndbo.

Også finansminster Siv Jensen ville skryte av D.D.E. etter konserten lørdag.

- Den var helt fabelaktig, og det var stor stas å få være her. D.D.E. er et folkekjært band som jeg tror de fleste i Norge elsker, sier Jensen som har vært på konsert med D.D.E før, men ikke vært med på nachspiel.

- Det har jeg ikke, men jeg har tatt noen drinker med Bjarne før, smiler Jensen.

- Jeg har tatt noen drinker med Bjarne før, avslørte Siv Jensen backstage etter konserten. Foto: Espen Fossland, Namdalsavisa