Det ligger helt tydelig mye arbeid, mye energi, mye musikalitet og mye kjærlighet bak repertoaret til Hoist. Ryktene sier de skal i studio i California med Oz Fritz i løpet av året. Det var grunn til å ha forventninger når de lørdag skulle presentere låtene sine live.

LES FLERE ANMELDELSER FRA TRONDHEIM CALLING HER

Store deler av Hoist er kjent fra Tom Waits-coverbandet Earth Died Screaming som har begeistret publikum i de siste årene. Hoist byr på egenkomponert musikk litt i samme gate, i grenselandet mellom rock, jazz og cabaret . Det er intenst, inderlig og musikalsk gjenomarbeidet. Ordentlig håndverk, servert med glød. Heftig Blås, infernalsk rytmikk og intens vokal fra Stian Leknes og Marita Røstad. Ikke mange rolige øyeblikk.

En må beundre en så dedikert innstilling som Hoist viser. Problemet for undertegnede var at det likevel var vanskelig å like det som foregikk på scenen. Det var vanskelig å finne veien inn Hoist musikalske univers. Det ble for masete og overtydelig teatralsk - musikken servert med så sterke virkemidler at selve låtmaterialet ikke kom til sin rett. Kanskje var det for mye nytt på en gang og kanskje var bandet for ivrige til å vise hvor artig de selv har det. Senk skuldrene litt neste gang!

Mye skrik og litt lite ull: Det er lett å beundre innstillingen til Stian Leknes og resten av Hoist. Men for vår anmelder ble musikken for masete til at han kom inn i den. Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM