Til en spesialskrevet utgangsmarsj, signert Jan Magne Førde, kom brudeparet ut på Vestfronten av Nidarosdomen etter vielsen lørdag ettermiddag. De 900 inviterte gjestene fulgte hakk i hæl, og 200 av dem ble fraktet videre med buss til Lade Gaard for påfølgende bryllupsmiddag og festligheter.

- De musikalske innslagene var fantastiske og det er vanskelig å trekke frem et høydepunkt. - Hele vielsen var ubeskrivelig vakker sa brudgommen da han og bruden tok imot jublende tilrop fra de mange fremmøtte.

foto
Her er brudeparet etter vielsen. Foto: MARIANN DYBDAHL

Les også: Reitan: - Enn om jeg mister ringen?

Domprosten sto for vielsen

Domprost Ragnhild Jepsen forrettet under vielsen, mens Lise og Marvin Wiseth sto for tekstlesing. Det var en rekke musikalske innslag med blant andre Nidarosdomens guttekor, Trondheim Symfoniorkester, Arve Tellefsen, Stephen Brandt-Hansen, Kathrine Strugstad, Trond Helge Johnsen og Adam Douglas under seansen som varte i en drøy time. Og utenfor kirken sto Småbispan og spilte i det brudeparet kom ut av kirken.

Les også: Bryllupsfeiring med vennefest på Clarion

Valgte norsk design

foto
Her er herr og fru Reitan med forlovere, brudepiker og brudesvenn. Foto: mARIANN DYBDAHL

Brudens kjole er laget av designeren og fiolinisten Marte Krogh. Krogh startet sitt merke «Koma by Marte» for snart to år siden og har designet ulike kjoler til flere store anledninger. Kjolen består av et 70-talls inspirert blondestoff på ermer, rygg og front. Resten av kjolen er i silkecrêpe. Krogh har blant annet designet flere av kjolene til kronprinsesse Mette-Marit.

Diadem og smykker er designet av Conrad Langaard, mens sløret er fra motehuset Oscar De la Renta.

Hår og styling har Linda Hagen med team stått for. Hagen er etablert med egen frisør- og stylingkjede i Oslo, og er en venninne av Hilde Reitan.

Les også: Lørdag blir de herr og fru

Trønderske leverandører

Det har i all hovedsak vært trønderske leverandører av lyd, lys, mat, dekor og blomster til bryllupsarrangementet. Byhaven blomster ved Birgithe med team har vært ansvarlig for brudebuketten og blomsterpynt i Nidarosdomen, på bilene, Lade Gaard og på Clarion Hotell.

- Det var utrolig vakkert med fantastisk musikk og blomsterpynt overalt, det var helt magisk, sa direktør ved Britannia hotell, Mikael Forselius, etter vielsen. Sammen med Liantunets Inge Johnsen og Bent Stiansen var han ansvarlig for bespisningen under middagen på Lade Gaard lørdag kveld.

Pølser til nattmat

- Det er Inge Johnsen som har det overordna ansvaret, og først får gjestene servert grillede kamskjell med blomkålkrem og gressløk. Til hovedrett blir det lavtemperaturstekt kveite med jordskokk og friske, grønne asparges, og en saus med morkler og epler. Og til dessert har vi fått Sverre Sætre til å komme hit. Han er opprinnelig fra Stjørdal, men bor i Oslo, og er en av verdens beste konditorer. Han har laget en fantastisk kake i mange, mange etasjer, forteller Forselius.

- Og vinene?

- Alt er satt sammen av favoritter og ønsker fra brudeparet, og det gjelder hele menyen, både mat og vin.

- Hva med nattmat?

Det blir pølser. Det er det tradisjon for på Lade Gaard. Og det blir ordentlig gode pølser og ordentlig gode pølsebrød, sier Forselius smilende.

Fire forlovere

Brudens forlovere er Randi Kulsetås og Wenche Thorvaldsen, mens brudgommen valgte sine to sønner, Ole Robert og Magnus.

foto
Ole Robert og Magnus Reitan var forlovere. Foto: MARIANN DYBDAHL

Brudens sønn, Mathias, var brudesvenn, mens Katja og Selma var brudepiker.

foto
Her er brudesvenn og brudepiker på vei inn i kirken. Foto: MARIANN DYBDAHL

Barnebarna Amalie, Sunniva, Margrethe, Kristoffer og Viktoria var også til stede under vielsen.