Under alle de 33 konsertene omkring i USA siden «The River Tour» startet i Pittsburgh 16. januar, har Springsteen og The E Street Band slavisk fulgt låtrekkefølgen på «The River».

Dobbeltalbumet som ble utgitt høsten 1980, starter med «The Ties That Bind» og slutter med «Wreck On The Highway», 20 sanger senere. Bandet bruker omtrent to timer på disse låtene.

Ikke oppdatér nettsiden, er et godt råd når du bestiller Bruce-billetter.

Men siden Springsteen helst spiller konserter på nærmere tre og en halv time, har publikum mye mer i vente. Når «The River» er ferdig, er det fortsatt rundt 15 låter igjen av kvelden, og han går rett løs på en serie klassikere, «Born In The USA», «Born To Run» og flere andre.

Yngre artister misunner Springsteen hans gode kondis.

Ettertenksom og energisk

Åpningslåten, som har vært den samme gjennom hele turneen så langt, skiller seg ut. Det ble ikke plass til på den opprinnelige «The River». Den heter «Meet Me In The City» og ble spilt inn samtidig med dobbeltalbumet. Sammen med flere andre sanger som ble til overs under innspillingen, finnes låten på boksen «The Ties That Bind: The River Collection», som ble utgitt i desember i fjor.

Les om Byåsen-gurttene som møtte Springsteen i 1985.

Låtlistene fra de over tretti konsertene i USA så langt viser at de 35 000 publikummerne i Granåsen får oppleve Springsteen i hans fulle bredde, fra den ettertenksomme låtskriveren som skildrer hvordan det er å være ung og lete etter en identitet og et ståsted i livet, til entertaineren som lager et heidundrende rockeshow.

Vi har begrenset med tid

Albumet «The River» inneholder også hele denne spennvidden. Noen av balladene har et nesten dystert innhold, som tittellåten og «The Price You Pay». Andre skildrer desperat kjærlighet («Drive All Night»). Dessuten har albumet en serie energiske låter som feirer livet, som «Hungry Heart» og «Two Hearts».

Springsteen har fortalt publikum under konsertene i USA at «The River» handler om tiden som går; om følelsen av å gå inn i voksenlivet og kjenne at du bare har begrenset tid til å etablere en familie, oppdra barn og utrette noe godt.

Lar hemningene fare

Han skrev sangene da han var rundt tretti år gammel. Nå er han 66 og kan se på denne perioden i livet fra et annet perspektiv. Det vil nok konserten i Granåsen bære preg av.

Men alle som har sett Springsteen på scenen de siste årene, vet at han slett ikke er for gammel til å la alle hemninger fare. Serien av låter etter at «The River» er ferdig, kan bli en sammenhengende fest.

Gamle sikkerstikk

Repertoaret de siste 80, 90 minuttene har variert noe under turneen hittil, men flere sikkerstikk er blitt gjentatt kveld etter kveld. «Badlands», «She's The One», «Because The Night», «Rosalita» og «Dancing In The Dark» har vært noen av gjengangerne.

Springsteen har nesten ikke spilt låter fra vårt eget årtusen under denne turneen. Han kommer til Granåsen for å feire den tiden da han var på sitt aller beste som låtskriver.