Sommerro, som var svært delaktig på begge av Hans Rotmos juleplater, skal holde åpningstalen og selvsagt spille selv. Han får tradisjonen tro med seg Vømmølgutan på scenen, hvor både Gjermund Larsen og Petter Andreas Røstad er sentrale medspillere.

Les også: Vømmøltoget feiret 20 år

Stor vømmøltrafikk på sosiale medier

- Det blir en flott konsert og mye stemning, sier markeds- og presseansvarlig Leif Johannes Sagen, som sier det kommer folk fra hele landet for å delta på årets Vømmølfestival.

- Vi tror det blir 7500 betalende gjester på arrangementene, og så håper vi på opp mot 20 000 publikummere under vømmøltoget, sier Sagen, som legger til at vømmøltrafikken på sosiale medier nærmest har eksplodert dette året.

Sagen sier det er tradisjon med at en kjent profil i Hans Rotmos univers holder talen og spiller selv under åpningskonserten på grendehuset Lunheim.

- Sommerro har vært sterkt involvert i begge juleproduksjonene til Hans Rotmo, og er en kjærkommen komponist og låtskriver innen mange sjangere. Men eget stoff blir det lite av. I kveld er det hans måte å tolke vømmøl på som gjelder, sier Sagen.

Les også: De var suverene

Vømmøl i alle former

Under helgens store festival i Verdal vil Vømmølmusikken stå i sentrum. Men det blir også vømmølbingo, Vømmøl O-klubbs orienteringsløp, vømmøltog og barnas vømmølmønstring og vømmølfest i folkeparken for å nevne noe.

- Vi er selvfølgelig veldig spent på været. De siste prognosene viser at det blir bra på lørdag under utendørsarrangementet. Vi er ikke så redde for vømmølfesten på lørdag kveld. Da har vi teltplass til over 2000, sier Leif Johannes Sagen.

foto
Knut Stuppelvold (grønn lue) stiller med «Knuts unge lyrikere» (30 barnehagebarn med grønne luer) på årets Vømmølfestival. Foto: Leif Arne Holme, Adresseavisen