- Det blir kjempemorsomt. Vi har vel ikke spilt på denne siden av Lillehammer, sier Henrik Njaa, halvparten av oslobandet Zuma. Siden debutalbumet "Juno" ble sluppet i mars, har guttene solgt omlag 17 500 plater.

De er massivt spilt hos de kommersielle radiostasjonene, men har ikke helt slått til hos Petre. - Med denne konserten kan vi oppleve å nå ut til et nytt publikum. Studentene. Det er de ultrakommersielle stasjonene som spiller oss. Det er vi selvfølgelig glade for. Men det er litt irriterende at spesielt Petre har spilt oss så lite som de har gjort, sier Njaa, som mener det er et urettferdig stempel bandet har fått. - Vi spiller på ingen måte Europop.

Zuma er blitt sammenliknet med mange. Adresseavisens anmelder skriver at det ikke er mulig å komme utenom tidlig A-ha. Heller ikke Pet Shop Boys. - Det er det vanlige mener Henrik Njaa. Men de sammenlikningene liker han. - Vi spiller på en måte melodiøs pop med de to klare referansene.

Spesielt stemmen til vokalist Alexander Stenerud kan minne om Morten Harket. - Vi var enormt opptatt av A-ha. Du skulle sett sjetteklassebildet. De lærreimene rundt håndleddene er ikke mye pene. Alex var stor Harket-fan, og hermet etter. Det henger nok litt igjen fortsatt, mener Njaa.

Zuma er nominert til HitAwards som beste gruppe, og har hatt gode listeplasseringer med flere singler. Blant annet "pearl" og "tie you down". I sommer har de reist rundt på mange små spillejobber, men det har vært få lengre konserter slik som det blir i Samfundet. Live har duoen med både gitarist og DJ. Det skal i følge bandet låte tøffere og tyngre enn på plate. - Vi håper på svett og god stemning. For oss blir det ildprøve med denne besetningen, i en ny stor sal, med nytt feststemt publikum med nytt studielån, avslutter Henrik Njaa.

Alex og Henrik i Zuma gleder seg på storsalfest