Jepp. Helt korrekt. For når Bono nå går i samarbeide med Motorola og en rekke britiske mobiloperatører så skorter det ikke på humoristiske metaforer.

Men bakgrunnen for dette samarbeidet er alt annet enn humoristisk. For Bono akter nå å lansere et nødhjelpsprosjekt som skal samle inn penger til AIDS-problematikken i Afrika. Og pengene skal komme fra mobilsamtaler og tekstmeldinger.

Mobiler for Afrika

Mobiloperatørene BT Mobile, Carphone Warehouse, Fresh, O2, Orange, Tesco Mobile, T-Mobile, Virgin Mobile og Vodafone står bak en rød spesial-designet Motorola SLVR. Salget av kun tre av SLVR-telefonene kan dekke et helt års forbruk av skolematriale og varme måltid for foreldreløse barn av AIDS-foreldre, skriver Reuters i dag.

«Red»

Kampanjen som Bono nå setter igang går under navnet «Red» og deler av inntektene fra mobilregningene som sendes ut av de samarbeidende mobiloperatørene går direkte til «Red» -prosjektet. Flere spesial-designede «Red» -mobiler vil dukke opp på markedet i løpet av sommeren og høsten.

- Du KAN forandre verden

- Du kan faktisk forandre livet til de som virkelig behøver å få livet sitt forandret, sier Bono i en pressemelding. - En telefonsamtale kan være alt som trengs for at en person som er døende av AIDS i Afrika kan få hjelp.