Den svenske musikkstrømmetjenesten Spotify har fått hard medfart i de siste dagene. Ikke minst på grunn av milliardsøksmålet fra Wixen Music Publishing som vil ha 1,6 milliarder dollar i erstatning for manglende innhenting av lisens. Wixen hevder de representerer artister som Tom Petty og Neil Young, men flere av artistene har ikke blitt forespurt om de ønsker et søksmål. Saken står nå på vent i rettssystemet.

70 millioner betalende abonnenter

Uansett utfallet til søksmålet så har Spotify nå grunn til å feire. I natt la de ut en tweet om at strømmetjenesten nå har 70 millioner betalende abonnenter. Dette er en økning på ti millioner siden sommeren 2017. En del av økningen skyldes unektelig det faktum at Microsoft la ned sin strømmetjeneste Groove ved årsskiftet, men Spotify er uten tvil verdens mest populære abonnementsjeneste for musikk ( YouTube regnes ikke som en sådann).

Fortsatt ikke en komplett samling

Til sammenligning så har Apple Music «bare» 30 millioner betalende abonnenter.

Selv om Spotify nå har det største og bredeste utvalget av musikk så er det fortsatt en håndfull artister som hardnakket holder stand mot svenskene. Blant disse finner vi Tool, Garth Brooks, Def Leppard og Peter Gabriel.