Åpner han med «Badlands», «The Ties That Bind» eller «Meet Me in the City»? Får vi «Thunder Road» eller Isley Brothers-coverlåten «Shout» til slutt? Én eller to runder med ekstranumre?

Nei, vi vet fortsatt ikke hvilke låter Bruce Springsteen & The E Street Band spiller under tirsdagens konsert i Granåsen. Antagelig vet de det ikke selv heller, blant annet er Bruce og bandet kjent for å improvisere og spille låter publikum etterlyser gjennom å holde opp plakater. Likevel kan en spekulere, og vi har funnet det som i alle fall statistisk er det mest sannsynlige settet.

Finner «gjennomsnittskonserten»

Nettstedet setlist.fm publiserer settlistene fra tusenvis av turnerende band og artister etter hver konsert, lagt inn og redigert av fans som har vært til stede under konsertene.

Dataene genererer også statistikk – blant annet hvilke låter som er spilt flest ganger, hvilke album som er mest representert og hvilke låter som flest ganger opptrer som åpnings- og avslutningslåt.

Ikke minst kalkulerer nettstedet en såkalt «average setlist» - en slags gjennomsnittskonsert der låtene plasseres etter hvor ofte de er blitt spilt og hvor i settet de opptrer flest ganger. Sannsynligheten for at settet blir akkurat slik er lik null, men det gir likevel en god indikasjon på hva trønderpublikummet kan forvente seg.

«The River» dominerer

Gjennomsnittskonserten inneholder hele 34 låter. Selvfølgelig dominerer låtene fra «The River»-albumet på de drøyt 60 konsertene turneen har vart så langt, men det varierer sterkt hvor mange av dem de spiller og når de kommer i konserten. Det hører med til sjeldenhetene at de spiller albumet i streng rekkefølge fra a til å, slik de gjorde i Gøteborg sist helg. Særlig har de tatt seg friheter med hvordan andre halvdel av albumet presenteres.

Tittellåten, samt «Hungry Heart», «Out in the Street» og «Cherry Darling» går igjen på nesten alle konsertene, mens låter som «Stolen Car» og «Fade Away» kun er blitt framført på knapt to tredeler av turneens stoppesteder. Ellers er album som «Born to Run», «Born in the USA» og «Darkness on the Edge of Town» solid representert med mange låter.

Cover-gjengangere

Bandet spiller ofte også coverlåter, og på denne turneen har særlig «Because the Night» (Patti Smith Group) og «Shout» (The Isley Brothers) gått igjen på de aller fleste konsertene.

På en tredel av konsertene har bandet nøyd seg med én runde ekstranumre, men resten har fått gleden av to runder ekstramateriale før kvelden har tatt slutt.

Sånn ser nemlig gjennomsnittskonserten under Springsteens «The River Tour 2016» ut:

1. Meet Me in the City

2. The Ties That Bind

3. Sherry Darling

4. Jackson Cage

5. Two Hearts

6. Independence Day

7. Hungry Heart

8. Out in the Street

9. Crush on You

10. You Can Look (But You Better Not Touch)

11. I Wanna Marry You

12. The River

13. No Surrender

14. Point Blank

15. Cadillac Ranch

16. I'm a Rocker

17. Fade Away

18. Stolen Car

19. Badlands

20. The Price You Pay

21. The Promised Land

22. Darlington County

23. Ramrod

24. Drive All Night

25. Wreck on the Highway

26. Because the Night (Patti Smith Group-cover)

27. The Rising

28. Thunder Road

EKSTRANUMMER:

29. Born to Run

30. Dancing in the Dark

31. Rosalita (Come Out Tonight)

32. Tenth Avenue Freeze-Out

33. Bobby Jean

34. Shout (The Isley Brothers-cover)