Først en liten oppklaring. Blizzards nye (og superduper-populære) spill heter ikke «Heartstone», det heter «Hearthstone» (på norsk: årestein). Ordet «hearth» blir på norsk «åre» som igjen er et åpent ildsted uten skorstein. En årestein er altså en av steinene som utgjør fundamentet eller «veggene» til denne åra.

Nuvel, over til selve spillet. Med bakgrunn i Warcraft-universet har Blizzard laget et digitalt kortspill der du til enhver tid har en rekke tilfeldige «helter» fra det samme universet på hånda. Du legger ned et kort og motstanderen gjør det samme. Det kortet med høyest angrepspoeng spiser forsvarspoeng fra motstanderen helt til denne er nede i null og dermed taper. Enkelt, greit og ganske så genialt. Jo lenger ut i kampen du kommer, jo kraftigere kort har du råd til å bruke. Det høres enkelt ut, men du vil ikke tro mengden kombinasjoner og finurligheter man kan komme på. «Hearthstone» ble opprinnelig utgitt kun for pc og Mac tidligere i år, men nå altså for Ipad (sorry, ingen støtte for Iphone, Android eller WinPhone før senere i år). Allerede nå har spillet over ti millioner registrerte brukere. Og gjett hva? Det er helt gratis (ja, vi mener helt gratis, ingen pay-to-win her altså).

Og en annen ting: Det er fantastisk morsomt å spille. «There's no such thing as a free lunch» heter et amerikansk ordtak. Vel, dette gjelder ikke lenger, for «Hearthstone» er et gratis spill som både du og jeg gladelig ville ha betalt penger for.