Gunhild Ramsay Kristoffersen og Megan Kovacs møttes mens de begge studerte på LIPA og jobbet med hver sine prosjekter en stund før de ble gruppert i en skoleoppgave. Da fant de tonen også musikalsk.

Fra kjærlighet til musikkprosjekt

Begge er pianister og ville bruke dette i musikken sin. I istedenfor å dra med seg store pianoer på scenen, bestemte de seg for å bruke synthesizere. Dette var begynnelsen på den karakteristiske alternative popelectropoppen vi kjenner i dag.

Man kan tenke seg at det ikke alltid er like lett å holde balansen når man både jobber og bor sammen. Men dette ser ikke ut til å være et problem for paret som har vært gift siden 2010.

- Vi synes bare det er fint å kunne tilbringe mye tid sammen. Til vanlig driver Megan med pianoundervisning og jeg jobber med ungdom under forskjellige kulturarrangementer og driver også med pianoundervisning.

Øvde på «gracious loser face» før prisutdelingen

Albumet «My Heart Is A Target» som ble utgitt i oktober 2015 har fått strålende anmeldelser, og ble nominert i klassen «Beste popgruppe» sammen med a-ha og Marcus & Martinus.

- Det å faktisk bli nominert var veldig stas, det føltes utrolig bra at albumet ble såpass anerkjent. Vi håpet jo så klart at vi skulle vinne, men vi trodde ikke vi skulle vinne. Vi øvde til og med på å ha «gracious loser face» men det slapp vi jo å bruke, sier Kristoffersen blidt.

Flere av anmeldelsene antyder at popgruppen ikke har fått like mye anerkjennelse som de fortjener og at musikkens kvalitet tilsier at den skulle vært mye mer kjent i resten av verden enn det den er. Gruppen jobber med promotering hele tiden, selv om det ikke alltid er lett å vite hva som skal til.

Ler mer: «My Heart Is A Target» anbefales av Adresseavisens plateanmelder.

Planene for året

- Det skal jo mye til, blant annet mye penger og en viss fanbase her i Norge. Så kan vi bygge det derfra. Nå fra mars skal vi spille med Susanne Sundfør og skal turnere i Norge og Sverige. I tillegg skal vi slippe ny singel til våren som vi skal spille inn om to uker, forteller Kristoffersen.

Fredag kveld spiller de på Brukbar/Blæst, og har hatt flere gode opplevelser med trondheimspublikummet. De deltok blant annet på Trondheim Calling for to år siden, og på Elektrosamfundet i fjor, som de også skal være med på i år.

Les også: Slik var årets Trondheim Calling.

- Vi har hatt gode erfaringer i Trondheim. De har vært veldig forskjellige erfaringer da, fordi situasjonene har vært så ulike. På Trondheim Calling var det et festivalpreg hvor nysgjerrige folk kom og gikk, mens på Elektrosamfundet var det mer fest og veldig høylytt!

«Bow To Each Other» spiller på Brukbar/Blæst fredag. Dørene åpner klokken 21.00. Pris 150 kroner.

foto
Gunhild Kristoffersen og Megan Kovacs ble overrasket over at de vant Spellemannspris for beste popgruppe i 2015. Foto: Fredrik Varfjell, NTB scanpix
foto
Oslo, Spellemannsutdelingen 2015: «Bow To Each Other» opptrer under utdelingen av Spellemannprisen. Foto: Fredrik Varfjell, NTB scanpix