I denne uka ble det kjent på Facebook at det nye utelivskonseptet i Brukbars tidligere lokaler får navnet Alma's restaurant & bar.

Restauranten under Byscenen skal etter planen åpne i desember, men driverne vil foreløpig ikke røpe for mye om matkonsept eller interiør.

- Vi åpner når vi er klare, og håper det blir i løpet av desember. Da er det mange gode konserter på Byscenen også, så det hadde passet fint, sier Bård Flikke i Trondheim Kultur & Næring AS (TKN). TKN står på eiersiden ved Byscenen og leier lokalene fra Kulturstiftelsen Sparebank1. I tillegg har TKN fått med seg Nina Cathrine Karlsen og Trond Åm fra Søstrene Karlsen/Kalas & Canasta.

- Proffe og dyktige folk som kjenner miljøet og som tilfører kompetanse og kreativitet, mener Flikke.

Ikke hvite duker

Han forteller at Alma's skal bli noe helt annet enn det Brukbar var, men det vil heller ikke bli «fine dining» med hvite duker.

- Vi skal være kvalitetsbevisste på kjøkken og bar, samtidig skal det være et sted det går fint å ta en kaffe eller en øl, og som passer fint å besøke før og etter konsertene på Byscenen.

Omstridt skrivemåte

Både navnet og logoen har sine røtter i gamle, ærverdige «Alma's danseskole», som holdt til i samme lokaler fra 1955 til 1993. Et valg som både har fått ros og ris i sosiale medier, det siste på grunn av at navnet har genitivsapostrof, noe som er feil ifølge norsk rettskrivning.

- Mange har reagert, ja. Men vi bestemte oss for å beholde logoen og en skrivemåte som har en 60 år gammel historie, forklarer Flikke.

Supa blir Boxer

Han røper også at det i kjelleren, i de gamle Supa-lokalene, kommer en mer rocka bar som får navnet Boxer.

- Det blir et selvstendig konsept, men i likhet med Alma's-navnet har det historisk tilknytning til huset. Hovedsalen i Arbeiderforeningen ble nemlig brukt til boksekamper, forteller han.

- Det er et hus med historisk sus, som hadde et allsidig bruksområde. Det gjenspeiles i bookingen til Byscenen, og vi håper at også restaurant- og bartilbudet er noe som kan brukes av mange - det skal bli et sted med en bred målgruppe.

300 kvadratmeter

Av andre endringer kan Flikke fortelle at den gamle hovedinngangen til Arbeiderforeningen gjenåpnes, og at restauranten vil ta i bruk lokalene både til gamle Brukbar og den tidligere dineren Pair-A-Dice. Alt i alt blir lokalene på drøyt 300 kvadratmeter, med om lag 100 sitteplasser - i første omgang.

- Det trengs steder også på denne siden av byen, og vi merker stor interesse - folk er nysgjerrige og klar for noe nytt, hevder Flikke.

- Men blir det anledning til å engasjere ved bordene?

- Det skal du ikke se bort ifra.

foto
Restauranten under Byscenen, hvor Brukbar før lå, skal etter planen åpne i desember. Foto: jens petter søraa, Adresseavisen