Pål Angelskår laget mye god musikk sammen med Minor Majority, men han er minst like god på egen hånd. «Follow Me» er en strålende solodebut. Albumet har riktignok en spilletid på bare en halvtime, men det finnes en rekke godbiter blant de ti låtene.

Angelskår er kanskje den fremste eksponenten for den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen i norsk rock. Assosiasjonene går til blant andre James Taylor, Jackson Browne og Crosby, Stills & Nash (uten den røffe kanten Neil Young ga dem de gangene han var med). Men han har spennvidde. Av og til minner han også om britiske Nick Drake.

Angelskår har en flott, uttrykksfull stemme, og «Follow Me» har et lydbilde som gjør at det høres ut som om han sitter på en stol ved siden av oss og synger oss rett inn i øret. To kvinnelige vokalister har en sentral plass på albumet, og produksjonen inneholder en rekke instrumenter, inkludert strykere og blåsere, uten at intimiteten blir mindre av den grunn.

Det viktigste er likevel at låtkvaliteten er høy, med sterke melodier og tekster som gir mening, inkludert en sang om James Gandolfini og en instrumentallåt inspirert av hans psykoterapeut, Jennifer Melfi.

Pål Angelskår bør vi får høre mye til i høst.

Høydepunkt: «Your House»

foto