- Dette er den fjerde beste dagen i mitt liv, etter bursdagen min, julaften og da jeg fikk kattunge.

Ni og et halvt år gamle Ingrid Rhiannon Donovan står i gangen på Scandic Lerkendal og forteller Adresseavisen hvor spent hun er på å få treffe den finske popstjernen, Isac Elliot. Innenfor døren kribler det i et spent ungt publikum.

Se bildegalleri øverst i artikkelen.

Se video fra konserten her.

Et møte utenom det vanlige

Et 30-talls barn, noen foreldre og de frivillige bak Kreftforeningens Treffpunkt har møte på hotellet denne dagen. Et møte litt utenom det vanlige i forbindelse med Krafttak for Kreft-turneen Vinterlyd.

Bant de som venter, er 15 år gamle Marie Solberg Fløttum.

–Jeg har vært med i Treffpunkt i et års tid. Det var søsteren min som fant ut om det på nettet. Det har vært bra å snakke med andre i samme situasjon, sier Marie.

Hun mistet moren i kreft i 2011 etter at hun ble syk i 2010. De andre barna i dette rommet er med i Treffpunkt fordi de enten har alvorlig sykedom i familien, eller har mistet noen. På Treffpunkt bruker de vanligvis å ha en introduksjonsrunde hvor de blant annet forteller litt om seg selv og sin historie. Men i dag er det et annet fokus: artistbesøk.

Sååå spent

– Jeg har sommerfugler i magen. Jeg er sååå spent. Jeg har likt Isac Elliot så lenge jeg kan huske. Han er favoritten min, avslører Ingrid som har maur i skoene mens hun forteller hvor mye hun har gledet seg til i dag.

Og mens hun står der, i den smale gangen inn til samlingsrommet, kommer han plutselig. I tøff svart skinnjakke, svart hettegenser og svarte bukser går den unge finnen forbi og inn dit han skal.

– Hei, kommer det mildt fra under hetten, mindre enn en halvmeter unna en musestille, smilende Ingrid.

Live opptreden

Foran store øyne og et solid knippe smarttelefoner gjør det bergenske guttebandet The Main Level en akustisk versjon av «Skip town». MGP junior-vinnerne Marcus og Martinus følger opp med en av sine nye låter, «Plystre».

–Vi er med og støtter Kreftforeningen for å gjøre barna her blide, sånn at de som har det litt kjipt kanskje opplever noe fint, sier Marcus og Martinus (13) om å opptre for Treffpunkt.

- Hvem ville ikke gjort dette?

Isac Elliot, for tredje gang i Trondheim på få år, sparer sin opptreden til Torvet. Men selfies stiller han opp på, og autgrafskriving, for de unge fansene som stimler rundt ham med mobiler og minnebøker.

–Kan jeg glede disse ungdommene litt med å komme hit, noe som er så lett for meg å gjøre, så stiller jeg opp. Absolutt. Hvem ville ikke gjort det? sier Isac Elliot.

Kan relatere til barna

Han kan kanskje relatere seg til situasjonen barna er i litt bedre enn de fleste er klar over.

–Jeg kjenner selv en som har kreft. En nær venn av familien. Ikke slekt, men så godt som. Han er så syk at han er i USA for behandling, forteller Isac Elliot.

Ni år gamle Ingrid har selv mistet pappaen sin til kreft, for fem år siden. Men i dag har hun tankene et annet sted: På om hun også kan få Isac Elliots autograf.

–Ja, så klart!

Autograf, blikkontakt, smil, arm rundt skulderen for foto. Stas?

–Ja, veldig, smiler Ingrid.

- Bare må hyle på konsert

Snart sier popidolet ha det for å dra og gjøre siste forberedelsene til konsert på Torvet hvor Treffpunkt-barna har VIP-tribune oppå en trailer.

En liten time før konserten avslører søskenbarnene Emilie Sandvik (10) og Madeleine Danhaug Gangåssæter (10) sin plan:

–Filme med Snapchat hele publikum og scenen! sier Madeleine.

–Er dere blant de som hyler, eller?

–Å jaa! Man blir jo bare så glad og hyper at man bare hyle.

Og med ferske selfier med popstjernen på mobilen, kan det hende hylene satt ekstra løst i går.