- Dr. Hook var verdens største countrypop-band på midten av 1970-tallet og solgte millioner av plater. De ble lurt trill rundt av platebransjen, og forsvant over natten, forteller Stein Vanebo i Trondheim Conserts om bandet mange husker for hits som «Silvia`s Mother», «Only Sixteen», og «The Cover Of The Rolling Stone».

Les også: - Storkonserten er en byfest mange ikke vil gå glipp av. Artisten er mindre viktig

Locorriere var frontfiguren

- De fleste over 45–50 år husker sangene, men det er så få som husker bandet fordi de plutselig forsvant. Jeg har jobbet i platebutikk og vet hvor enormt mye plater de solgte. For meg var Dr. Hook selve lydsporet fra sjuende klasse, sier Vanebo, og tilføyer at originalbandet spilte sin siste konsert i 1985.

Dr. Hook ble startet i 1968 av George Cummings og Dennis Locorriere i New Jersey i USA. De ga ut en rekke album og hadde fire singler inne på VGs topp 40 i årene 1976–1980. Samleplata «Hits and History» var elleve uker på lista gjennom årsskiftet 2007–08.

Dr. Hook holdt konsert på Tempebanen i 1976. Den gang var Åge Aleksandersen oppvarmingsband for Dennis Locorriere (t.v) & co. Foto: Stig Berglund

Ray Sawyer var mannen med lapp foran det ene øyet. Han var en av bakgrunnsfigurene i Dr. Hook, men ble av mange oppfattet som vokalisten. Sawyer har turnert og gitt ut plater som Dr. Hook de siste årene, men dette er ikke det originale bandet som herjet hitlistene på 70-og 80-tallet.

Åge Aleksandersen sto for oppvarmingen

- Sawyer var egentlig bare en bakgrunnsfigur/korist i bandet, mens det var Dennis Locorriere som var vokalisten og den store stjerna med den fantastiske stemmen. Originalbesetningen spilte sammen med Åge Aleksandersen på Tempebanen i 1976 i en legendarisk konsert under Nidaros Festivalen, med 2500 publikummere til stede. Og det er Locorriere og co som kommer til Sverresborg, sier Vanebo. Ray Sawyer er ikke med.

Han tror det blir et spesielt artig gjenhør fordi Åge Aleksandersen var oppvarming for Dr. Hook under konserten på Tempebanen. I august, mer enn 43 år senere, blir det et rollebytte når Dr. Hook sørger for oppvarmingen til «Trondheimsnatt».

Krysning mellom pop og country

- Det blir utrolig artig å få dem hit. Dr. Hook er en krysning av pop og country, litt sånn som Eagles var. De var jo kjent for å være ganske tullete på scenen, klatret rundt omkring og lagde ablegøyer. Den musikalske profilen endret seg litt, og på tampen var Dr. Hook så vidt innom diskobølgen, sier Vanebo.

Billettsalget til «Trondheimsnatt» 11. august starter førstkommende fredag.