For første gang kan du kjøpe pass for å komme inn på alle konsertene i Borggården under Olavsfestdagene.

Tidligere har festivalen kun solgt billetter til enkeltarrangement. Men i år innføres «Borggårdspasset Olavsfestdagene 2018», en ordning der kjøperen får adgang til alle de store utendørskonsertene i Borggården.

- Å innføre festivalpass for Olavsfestdagene er noe vi har diskutert lenge og fått mange spørsmål om. Men på grunn av svært ulik publikumskapasitet på de ulike arenaene, har det vært vanskelig, forklarer Joakim Weibull, arrangementssjef og nestkommanderende i Olavsfestdagene.

- I år har vi et mer komplett og omfattende program i Borggården enn noen gang før, og vi tror mange vil ha lyst til å se mange av konsertene. Vi føler det er en rødt tråd mellom flere av disse artistene, samtidig er det stor bredde i uttrykkene, mener han.

- Service til de mest interesserte

Weibull sier at Olavsfestdagene ønsker å synliggjøre at vi er en åttedagers festival, og at det er naturlig å ha en prøveordning i Borggården, der publikumskapasiteten er noenlunde lik (kapasitet på 6000) for hver konsert.

Inkludert i passet er konserter med Grace Jones, Bonnie Raitt/Adam Douglas, Sondre Justad/Dagny, Lars Winnerbäck, Dionne Warwick og Rasmus & Verdens Beste Band – samt Salmekveld og åpningsarrangementet (sistnevnte er gratis og åpen for alle). Borggårdspasset vil koste 2100 kroner (inkludert avgift), og legges ut i et antall av 500.

- Det betyr at du kan stå over tre av konsertene og likevel ende opp med redusert pris, forklarer Weibull.

- Dette er nok ikke et tilbud den store majoriteten vil benytte seg av, men en service til de mest interesserte. Så håper vi det vil bidra til å styrke festivalfølelsen, legger han til.

Avslutter tidligere på kvelden

Nytt av året er også at konsertene i Borggården avsluttes senest klokken 23, i stedet for ved midnatt, noe Weibull håper vil gjøre det mer attraktivt å gå på konsert for alle som skal på jobb dagen etter eller er avhengig av å ta buss hjem.

Arrangementssjefen forklarer at det i tidligere år har vært enkeltkonserter som har solgt ut kort tid etter offentliggjøring, noe som også har gjort det komplisert å innføre pass.

- I år ser vi at salget er jevnere, og at de ulike konsertene komplementerer hverandre i større grad. Når det er sagt, vi ligger veldig godt an med det totale billettsalget - mye bedre enn i fjor, hevder han.

Weibull har erfaring fra Pstereofestivalen, og det er tredje året han jobber for Olavsfestdagene.

- Det første året kom jeg til dekket bord og det handlet om å gjennomføre. Men i fjor begynte vi å se på mulighetene for å øke festivalfellesskapet, og endret derfor en del på området. Vi håper ordningen med Borggårdspass er et nytt steg i den samme retningen, sier han.

foto
Olavsfestdagene tilbyr festivalpass som sikrer inngang på alle konsertene i Borggården, forteller arrangementssjef Joakim Weibull. Bildet er fra i fjor, da Olavsfestdagene flyttet scenen til den andre siden av Borggården. Foto: Sebastian S. Bjerkvik