Det blir mange arbeidshender i sving når «The Boss» kommer for å innvie Granåsen Arena 26. juli. Grovt estimert vil 1100 personer jobbe før, under og etter festivalen for å gi 37 000 publikummere en best mulig konsertopplevelse. Til sammenligning arbeider rundt 200 personer på Sverresborg Arena ved konsertarrangementer.

- Av de 1100 inngår idrettslag, vakthold, politi, brannvesen, Røde Kors, leger og 260 mennesker fra Bruce Springsteen sitt eget «team». Det blir på samme måte som vi har det på Sverresborg, bare i større volum, forteller Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

- Vi er ydmyke

Vanebo vil ikke si noe om dugnadsbudsjettet, men forteller at de gjør et «fint bidrag inn i idrettslagene». Han er takknemlig for at idrettslagene og andre vil stille opp på dugnad, særlig med tanke på at konserten finner sted midt i fellesferien.

- Vi vet at det er flere i dugnadsgjengen som har gjort om på feriene sine for å delta til tross for at mange av dem ikke får sett konserten. Vi er ydmyke for at så mange stiller opp. Jeg har hatt barn i idrettslag, og vet at det å ha barn i idrett tar tid, og vi er veldig takknemlig for alle som bidrar, forteller han.

Trondheim Concerts har leid inn shuttlebuss for å frakte idrettslagene fra Tiller til Granåsen.

Området på Granåsen er stengt fra klokken 14.00 på selve konsertdagen, og derfor lager vi vår egen «work shuttle» som vil gå i «loop», forteller Vanebo.

Fra søppel til servering

Til sammen skal tolv idrettslag bidra under konserten, med både foreldre og utøvere. Regelen er at alle må være fylt 18 for å bli med. Blant disse er Byåsen idrettslag, Sverresborg idrettsforening, Trondheim Skiskyttere, Trønderhopp og Nidaros Hockey.

- Deres oppgaver vil være alt fra søppel til servering. Blant annet å holde arenaen ryddig, stå i barene, og alt forefallende arbeid som naturlig tilhører en konsert. I tillegg vil det bli rydding i dagene etter.

Dugnadsarbeiderne kommer til å holde på rundt én uke til sammen, og vil få opplæring i forkant.

- Vi øver oss i forkant på å være så gode som mulig, og evaluerer i etterkant for å lære mer. Vi vil hele tiden bli flinkere. Dette arrangementet er spesielt fordi det er det første på Granåsen Arena, og største noensinne her i Trøndelag.

Førstegangsopplevelse

Å koordinere så mange personer krever en god del logistikk. I tillegg til dugnadsarbeiderne må også blant annet trafikkarbeidere, mat- og barpersonalet, sceneteam og lyd koordineres.

- Det er en variert og omfattende jobb for alle i Trondheim Concerts. Vi er overveldet over god hjelp og støtte fra Trondheim bydrift. Også politiet har vært veldig behjelpelige, sier Vanebo.

Han er tydelig på at arbeidet som gjøres i forbindelse med Granås-konserten er en annen type arbeid enn å jobbe med artister på Sverresborg Arena.

- Dette er en førstegangsopplevelse, og det er ikke bare å tenke Sverresborg ganget med 3,7. Det er ikke ren matematikk, mye ligger i planlegging og tilrettelegging, sier Vanebo.