- Vi tilbyr en østerriksk afterski- og hytteopplevelse. Vi vil at de som besøker oss skal få kjempestemning, sier daglig leder Fredrik Kulstad Holm.

- Her kan du slippe alle hemninger og være sosial, sier han.

Etter to måneders intens oppussing åpner Heidi's Bier Bar fredag i de gamle lokalene til Brukbar/Blæst på Solsiden.

I november prøvekjørte vi Heidi's Bier Bar i Oslo en ganske vanlig fredagskveld

Tirsdag denne uka er det meste av grovarbeidet unnagjort, bare opprydding og den siste finishen gjenstår.

- Vi forventer lang kø på åpningsfesten. Vi har fått over 1500 forespørsler om bord, det er ny rekord i Heidi's-sammenheng, sier Kulstad Holm, og tar oss med på en omvisning.

Ikke mye er å kjenne igjen i lokalene som huset Trondheims beste mellomstore rockescene gjennom 16 år.

Dans på bordene

Mens uteserveringen har fått tak, pleksiglass-vegger og egen bar, møtes vi av et massivt trebord innenfor dørene i første etasje.

Innerst i lokalet er det bar og kjøkken og noen enkle sittegrupper. Trappen opp til andre etasje er utvidet med en halvmeter, mens veggen ved siden av er tapetsert med ski.

foto
Trappen opp til andre etasje er utvidet med en halvmeter, mens veggen ved siden av er tapetsert med ski.

I andre etasje er det en lang bar i naturstein langs hele den innerste veggen. Dansegulvet er plassert midt i rommet, under den noe overdimensjonerte diskokulen, som er det eneste igjen som minner om rommets fortid.

DEBATTINNLEGG: Heidis Bier Bar hadde ikke et snev av Oktoberfestival over seg

Veggene er dekorerte med grovt behandlet tømmer, med båser for å sitte i spredt utover. Det er utstoppede elghoder, gevir, gamle treski, svarte utelykter med Heidi's-logoen, blomsterkasser. Fargene er gulbrune.

Over baren står det følgende oppfordring: Dans på bordene.

Northug velkommen

Veggen på motsatt side av baren, der scenen tidligere lå, er påmalt motiver fra romantisk alpeliv.

Et motiv skiller seg ut: Åge Aleksandersen og Petter Northug, komplett med tyrolerklær, og Åge med den store svarte manken og de røde brillene fra 80-tallet.

foto
Blant alpelandskapene på veggene, er også dette maleriet av Åge Aleksandersen og Petter Northug i tyrolerklær.

- Det er Thug-hjørnet. Der kan Northug få sitte i fred hvis han stikker innom, samtidig som han har utsikt til dansegulvet, ler Kulstad Holm.

- Maleriene er standard i Heidi's-konseptet, men hver plass får et maleri tilpasset den enkelte byen, forklarer Morten Malmo, markedssjef i Rekom Norge AS.

KRONIKK: Stor blæst om brukbar Bier Bar

Stilen er gjennomført også på toalettene, med tegneserieaktig tre-tapet med påmalt utsikt.

foto
Heidi-stilen er gjennomført også på toalettene, med tegneserieaktig tre-tapet med påmalt utsikt.

Til sammen er det 110 sitteplasser, mens samlet kapasitet på hele huset er 410.

- Vi kommer til å holde oss under det. Det er ikke behagelig å være her hvis det er stinn brakke, sier Kulstad Holm.

Vil servere mat

Han har mange års barerfaring, som bartender og senere baransvarlig på Frakken, og senere D12. Men da Rekom kontaktet ham, sluttet han nærmest på dagen, forteller han.

foto
Michelle Bjerklund Kristiansen (f.v.), Kristel Myran og Emil Reinertsen er blant de 50 som skal jobbe på det nye utestedet på Solsiden.

I Danmark er Rekom en utelivsgigant med over 40 uteplasser, åtte av dem Heidi's Bier Bar. I 2015 åpnet Heidi's en filial i Oslo, og om ikke lenge åpner en ny i Drammen.

Nytt i Trondheim er at utestedet kommer til å åpne allerede klokken 12 og at det blir matservering. Enkle retter, forklarer Malmo. Bratwurst og andre pølser, salat og barsnacks.

Musikkstilen er «singalongs all night long» med internasjonale, nasjonale og lokale hits. Men det blir også innslag av tysk tradisjonsmusikk og «Heidi's dans» for å sprite opp stemningen – med serveringsjentene marsjerende på dansegulvet og på bordene.

Strengt vakthold

Selv om Heidi's oppfordrer gjestene til å slippe hemningene og danse på bordene, kommer de til å være strenge, understreker Kulstad Holm.

- Vi vil ha mer vakthold enn andre utesteder. Da blir kommunen fornøyd og vi kommer til å se det på bunnlinja ved at vi slipper refs fra skjenkekontrollen.

- Heidi's er et sted for alle, uten streng kleskode. Men det er frihet under ansvar, skyter Malmo inn.

foto
Tirsdag denne uka var det meste av grovarbeidet unnagjort, bare opprydding og den siste finishen gjensto.

Da det ble kjent at Heidi's Bier Bar skulle ta over lokalene, vakte det reaksjoner i byens rockemiljø. Mange irriterte seg over at det var en kjede som tok over.

- Uansett hvem som hadde kommet, hadde de som mistet Brukbar/Blæst ikke blitt fornøyde, sier Malmo.

- Jeg håper alle vil gi oss en sjanse, og ikke dømme oss for at de forrige eierne gikk konkurs. Jeg har stortrua på at vi vil bli en bra del av Solsiden-rekka, sier Kulstad Holm.