Alle videregående skoler har sine prototyper; og Katta-elevene ser man kanskje for seg i Dr Martens-sko og Amnesty-merket godt synlig på Fjällräven-sekken.

foto

Internt på skolen er forskjellene mer synlige i likhetene, med gjensidige fordommer linjene imellom, fra medie til musikk, fra dans til studiespes.

foto
Maja Heldnes Solum står ved drikkefontenen i starten av revyen og ser tilbake på tre år skolegang i et sammensatt miljø.

Hva holder medieelevene egentlig på med oppe i tredje etasje, mens alle de andre tror de drikker Redbull og spiller Minecraft? Hvordan foregår en gymtime på musikklinjen? Slik ting gir «Life Of Katta» svar på. Og det på ganske finurlig vis.

foto
Skummel gjeng: Katterevyen avslører hva medie-elevene egentlig holder på med, og det er skremmende saker.

Det er ikke den mest påkostede av årets russerevyer, det er ikke den beste innøvde og heller ikke den teknisk mest sofistikerte. Men den har sin egen slentrende stil og blir formidlet med en selvsikkerhet som kanskje er innebygd i byens mest tradisjonsrike skole.

foto
Luftig revy: Det finnes mange slags spisskompetanse på Katedralskolen.

Så når det multimediale i revyen stadig bryter sammen grunnet nettproblemer kan vi i publikum sitte der og lurer på om dette er dataproblemer eller om det er en parodi på dataproblemer. I hvert fall lurer vi på det en stund, men problemene vedvarer.

foto
Champagne blir det: Kim Kardashian-fans finnes over alt. Selv på Katta.

Noen sketsjer er bra påfunn som ikke utvikles tilstrekkelig, som den med DJ Trygo (alias Trond Giske) som DJ på skolens vinterball. Men i samme sketsj møtes jenta fra Rødt og gutten fra Frp, en kjærlighetsaffære som utvikler seg til en moderne Romeo og Julie. Nummeret har en tekst som til og med en hardbarket latinlærer kan humre anerkjennende med på, og en kreativ lykkelig slutt.

foto
Båtflyktninger: Elever fra andre skoler i Trondheim søker asyl på Katta, og blir tatt godt imot. Ihvertfall i starten.

Den obligatoriske sketsjen som harselerer med de andre skolene i Trondheim er også løst kreativt, gjennom Katta-elevenes solidariske mottagelse av båtflyktninger fra andre skoler. Mens deres nestekjærlighet holder ikke veldig lenge, ettersom de andre ikke ser til å skjønne og tilpasse seg den spesielle Katta-kulturen.

foto
Brrrr: Kattarevyens store høydepunkt er en virkelig iskald opplevelse.

Enkeltnummeret som virkelig skinner er en klasseromssketsj, nesten uten dialog, helt uten et tradisjonelt sluttpoeng, med utgangspunkt i en lærer som tydeligvis alltid insisterer på å ha det kjølig i klasserommet. Dette er en humoristisk koreografi av høy klasse, og vi aner at spiren til dette nummeret skjedde da danselinjen for to år siden satte opp en forestilling med Jo Strømgren-stykker, i samarbeid med hans kompani.

Sammen med mye annet utradisjonelt og kreativt krydder er denne sketsjen med på å gjøre «Life of Katta» til en fin opplevelse. Revysjefene Thale Kummeneje og Hedda Vikene står bak en revy de absolutt kan være bekjent av.

foto
Applaus for sjefene: Hedda Vikene og Thale Kummeneje er årets revysjefer på Katedralskolen.