Mark Kozelek grunnla Red House Painters i 1989, og ledet det innflytelsesrike slowcorebandet til 2001.

Folkrockprosjektet Sun Kil Moon er oppkalt etter en koreansk bokser, og ble startet i 2002. Lenge var Kozeleks gamle kolleger i Red House Painters med i konsertbesetningen.

Fra debutalbumet «Ghosts Of The great Highway» har albumene fått god mottagelse, og spesielt «Benji» fra 2014, havnet hos manges årbsbestelister. Den vil nok prege repertoaret på turneen, sammen med fjorårets «Universal Times» og muligens også den helt nye «Jesu / Sun Kil Moon», som er et samarbeid med britiske Justin Broadrick fra det eksperimentelle bandet Jesu.

Livebandet på årets turné virker lovende nok: det består av Neil Halstead fra Slowdive / Mojave 3 på gitar og Steve Shelley fra Sonic Youth på trommer i tillegg til Kozalek.

Kozalek er kjent for gode låter med direkte tekster. han er kjent som en direkte scenepersonlighet også, som ikke går av veien for å søke konfrontasjon med publikummer som ikke oppfører seg.

Uansett om det oppstår «episoder» eller ei på Brukbar / Blæst mandag 13. juni, ligger det an til en av vårens store konsertbegivenheter for de seriøst rockinteresserte og føyer seg inn i en bra vårsesong for Brukbar 7 Blæst som 11. april arrangerer konsert med reggaelegenden Lee Perry.