ård og Vegard Ylvisåker spilte tirsdag kveld inn sesongpremieren på talkshow-programmet I kveld med Ylvis for TV Norge.

Premieren skulle bli vist på kanalen klokken 21.30, men i stedet fikk seerne en knust TV Norge-logo og meldingen «teknisk feil».

Programmet kom på luften etter omtrent 6 minutter. Det er foreløpig uklart hva feilen skyldtes.

Innspillingen gikk imidlertid knirkefritt. Der hadde Ylvis-brødrene endelig fått kompisen Calle Hellevang-Larsen tilbake på laget.

- Noe som var kult med sesong én, ræva med sesong to og kult igjen nå med sesong tre, er at Calle er tilbake, åpnet Bård Ylvisåker tirsdagens program med å annonsere.

Hellevang-Larsen slakter Fox-video

Hellevang-Larsen kvitterte naturligvis med at det var «sånn middels». Et oppspill til et innslag senere i programmet, basert på en anmeldelse «det tredje hjulet på vognen» (faktisk) har skrevet om deres ikke så smått legendariske, men snart ferdigsnakkede «Fox»-video. Det er ikke en overdrivelse å si at Hellevang-Larsen slakter innsatsen.

«Humoren kommer ikke tydelig nok frem i sangen. Dette kunne Ylvis lett ha ordnet med for eksempel å ha tatt med en tredje person, en med masse energi og som byr på seg selv gang på gang med fysisk humor og nakenhet uten å bli spesielt verdsatt av brødrene», skriver Hellevang-Larsen for Spirit.no.

Til Aftenposten etter innspillingen kom bergenseren med utfyllende replikker.

- Jeg er i ferd med å bli, nei, jeg er blitt bitter og gammel. Men jeg kjenner disse guttene veldig godt, og de skranter jo litt på sosiale ferdigheter – det er sikkert derfor.

Lei av å svare

Hellevang-Larsen er likevel glad for å være tilbake til suksessbrødrenes tredje sesong av det kritikerroste programmet.

- Det er det nest beste som kunne skje, etter opprettelsen av en handlingsdyktig plan for en mindre oljeavhengig politikk, sier han.

Bård og Vegard Ylvisåkers reve-video har i skrivende øyeblikk blitt sett 14,7 millioner ganger på YouTube, og har også raskt lagt seg på topp i musikktjenesten Wimp. Der var den den mest spilte låten etter bare to dager. Men er de lei av å snakke om stadig oppdaterte klikktall?

- Det eneste vi er lei av er ikke å kunne svare konsist på hvorfor vi gjorde det. Vi aner ikke, det bare ble litt sånn. Og hva vi gjør videre, det har vi heller ikke peiling på. Vi lever litt i nuet og synes at det er gøy, sier Vegard Ylvisåker.

- Smaker ikke urin

Gjestene under tirsdagens program var skuespiller og komiker Pernille Sørensen, samt Bas Lansdorp og Alfred Sandvig. De to sistnevnte er henholdsvis sjef for og potensiell deltager i prosjektet Mars One, som planlegger å sende fire personer til Mars innen 2023. Sandvik fikk blant annet smake på vannet de eventuelle marsboerne skal livnære seg på – resirkulert urin. Vegard Ylvisåker var første prøvesmaker.

- Det smaker ikke urin, sa Sandvig, men Ylvisåker mente lukten var der.

Pernille Sørensen fikk snakke litt om serien «Side ved side», hvor hun spiller med blant andre Tore Sagen. Seerne av I kveld med Ylvis vil nok likevel huske bedre brødrenes signal-sketsj i «sakte film på liksom», hvor en diger bløtkake og Morten Devold gjemt bak en sofa er i spill. Calle Hellevang-Larsen avslører hva som gjør det morsomt.

- Det hadde blitt for åpenbart om noen fikk den i trynet.

Mot slutten av programmet ble naturligvis reve-videoen spilt av for publikum. Og brødrene nekter å innrømme at en Youtube-hit lar dem glemme sine røtter – eller Calle.

- Vi husker Bergen, ja. Neste gang vi er i USA skal vi si «don't be fooled by the rocks that we've got, we're still Bård and Vegard from the block.»