- Mye er blitt forløst i høst, ikke bare i forhold til produkter, men også med tanke på veien videre, sier Fjelnset, som nylig fikk Designspireprisen på 125000 kroner og Djervhetsprisen på 200000 kroner.

Den siste fikk hun for å være Norges djerveste gründerkvinne.

I 2007 startet Fjelnset spillutviklingsfirmaet Ablemagic sammen med Jan Erik Wold. De fikk en halv million i startkapital og har siden gitt ut to mobilspill basert på tisu-universet.

I Bub styrer spilleren en boble som flyter i vinden, mens SpinTrip er et plattformspill. Det siste ble lansert i samarbeid med Angry Birds-utgiveren Chilingo og lå på anbefalingslistene til både den norske og den amerikanske utgaven av Itunes kort tid etter slippet.

TV-serie?

Nylig var Fjelnset i Canada og pitchet en idé om en internasjonal tv-serie basert på den samme verdenen. Og kanskje kommer det etter hvert en digital tegnserie over samme lest.

Les også: Flere nyheter om Ut-Awards

- Vi jobber også med et tredje spill, Thrilltowns. Det er et managerspill der man kan kjenne igjen karakterene, men spillopplevelsen vil være helt ulik de to andre.

Snah og Mikkel Eriksen

Motorpsycho-gitarist Hans Magnus "Snah" Ryan har laget musikken til Bub og Spintrip. Framover skal Ablemagic samarbeide med Mikkel Eriksen fra Stargate.

- Mikkel er en uhyre dyktig konseptualiserer med en unik teft, også i forhold til andre kulturuttrykk enn musikk.

Nina Fjelnset har allerede blitt kåret til Norges djerveste gründerkvinne. Nå kan hun bli kåret til "Årets kulturpersonlighet" på Ut-Awards 2011. Foto: terje visnes