Noen timer etter at bookingen til Bula ble åpnet onsdag formiddag, var mange bord de første ukene bortbestilt

- Det er mange som har sagt og skrevet at de har gledet seg til vi åpner. Det er godt å registrere at det ikke bare har vært prat. Det er herlig at det er såpass til forventninger, sier Reneé Fagerhøi som kan tilby gjestene på Bula en ti-retter eller femretters meny, eller om de vil: enkeltretter og snackmenyer.

Lokalet i bakgården i krysset Prinsen og Dronningens gate, ser ikke ut som det snart skal ta imot gjester. Men det jobbes iherdig, og om ikke lenge skal kokkene få begynne å jobbe på det gedigne kjøkkenet.

Flotteste kjøkkenet i byen

- Jeg føler meg trygg på at dette blir det flotteste kjøkkenet i byen, sier Reneé om området som utgjør cirka halvparten av restaurantens totale areal.

- Når nesten halve restauranten er kjøkken, er det tydelig at det er en kokk som har planlagt her, ler Reneé Fagerhøi.

Reneé ble landskjent da hun vant TV2-konkurransen Top Chef. Da var hun kjøkkensjef på Kalas & Canasta på Bakklandet, men sa tidlig at drømmen var å starte sin egen bule. Nå er hun nær målet.

Kjøkkensjef fra Credo

Sammen med henne er de to mest sentrale medarbeiderne, kjøkkensjef Håvard Klempe og restaurantsjef Stine Marthinussen. Håvard kommer fra kjøkkensjefsjobb på Credo, Stine har jobbet på Nordøst og Røst.

I tillegg til disse tre, er det fire andre som skal jobbe på Bula. De blir fire på kjøkkenet, tre i restauranten.

Åpent fire kvelder i uka

Det vil være plass til 40 gjester i restauranten, fire av dem på eksklusive seter rett mot kjøkkenet. Bula vil ha åpent kun på kveldstid fire dager i uka, fra onsdag til lørdag.

- Vi starter forsiktig, kanskje vi gjør plass til flere i restauranten etter hvert, kanskje vi bestemmer oss for å ha flere «seatinger» og åpent flere dager. – Men vi er ikke med på drømmen om å ha mest mulig åpent. Vi tenker både kvalitet og arbeidsmiljø. Som det er nå vil alle syv være på jobb når restauranten har åpent. Det blir lange dager, men også mye fri. Vi vil ha folk her som yter sitt ypperste når de er på jobb, men som i tillegg har mulighet til et liv utenom jobben, sier Reneé.

Alvor og lek

Snart blir det alvor, snart skal de få «leke seg» på kjøkkenet. De har hittil måtte nøye seg med å tørr-planlegge meny og logistikk på kontoret til Trym Næring som eier bygget. Karl Johan Kopreitan i Trym er også den som har skutt nødvendig kapital inn i prosjektet.

De tre vet de er privilegerte som kan jobbe med dette utgangspunktet, med såpass til ressurser, men mener også de vil skape noe helt eget i restaurant-Trondheim.

Åpen for humor

- Vi definerer det som neobistro, bistro på en litt mer løssluppen måte. Det skal være åpning for humor, og sprø innfall, uten at det går utover kvaliteten, sier Reneé.

- Det er befriende å jobbe uten en historikk som tilsier at vi må gjøre ditt eller datt. Vi er ikke bundet opp mot en forventning basert på gjesters tidligere opplevelser.Vi har lyst til å overraske dem som kommer. Det er finere om gjestene definerer oss en at vi gjør det selv, sier Håvard Klempe.

- Jeg håper de vil beskrive det som Bula-mat, at vi blir vår egen referanse, sier Reneé.

Bobler fra hele verden

Så blir det Stines oppgave å finne vin som passer til. Det vil bli bra variasjon i viner og distrikter, og mer fokus på vin enn på øl. Heller ikke her har de lyst til å si for mye.

- Men det blir mye bobler, fra alle verdens kanter. Det kan vi love, sier Stine Marthinussen.

Hektisk på kjøkkenet: Men ennå er det litt for tidlig til at det kan lages mat på kjøkkenet på Bula, som åpner 25. mai. Fra venstre kjøkkensjef Håvard Klempe,restaurantsjef Stine Marthinussen og Reneé Fagerhøi. Foto: Terje Visnes, TERJE VSNES