Da Brukbar/Blæst gikk konkurs i starten av oktober, prøvde Stein Vanebo og Børre Johnsen å overta konsertscenen for å drive den videre.

Budet vant ikke frem, og sist fredag ble det kjent at det blir den danske kjeden Heidi’s Bier Bar som flytter inn i lokalene på Solsiden. Det betyr ikke at Vanebo og Johnsen gir opp planene om å få etablert en ny mellomstor rockescene i Trondheim.

- Vi er blitt kontaktet av flere utleiere, og har nå bestemt oss for at vi går i videre samtaler med to av dem. Vi har både finansiering og restauratør på plass om det skulle klaffe med lokalene, sier Vanebo.

- Jeg ville heller hatt venner i Mannegruppa Ottar, enn en kompis som er positiv til Heidi’s Bier Bar, sier Are Sende Osen

Børre Johnsen var inntil videre commercial director i plateselskapet Universal, men har nå etablert seg i Trondheim. Vanebo er en del av Trondheim Concerts som det siste året har fått artister som Bruce Springsteen, Elton John og Van Morrison til byen. Han er også styremedlem i Trondheim Calling.

Med på planene er også driver av Øra studio Jostein Ansnes, mens Øyvind Christensen er en mulig finansiell investor.

Hjerte for Østbyen

Av hensyn til nåværende leietakere kan ikke Vanebo avsløre hvor de aktuelle lokalene ligger, men de ønsker seg gjerne til Østbyen.

- Vi har et stort hjerte for Østbyen. Vi ønsker også å være bynært slikt at det er mulig tusle til konsert, sier Vanebo.

En av forutsetningene til den nye scenen er en publikumskapasitet på mellom 200 og 300.

- Vi har gode mindre scener som Bar Moskus og Antikvariatet, og større scener som Samfundet og Byscenen. Det vi mangler er rockekapasiteten på mellom 200 og 300. Det har noe med følelsen å gjøre for musikerne. At de føler det er tett og god stemning når de spiller, gjør noe med synergien mellom artist og publikum, sier Vanebo.

- Det er som med fotball. Som sjuåring starter man med å spille på de mindre banene, og så havner man etter hvert på storbanen. Og så er det fantastisk innimellom å få se større artister i en slik intim setting, legger han til.

Handler om lagspill

Vanebo understreker at han ikke ser for seg å drive en eventuell scene selv.

- Vi hadde en idé og har tatt i bruk nettverket vårt, og til slutt var det nok substans til at vi kunne gå videre. Å arrangere konserter er risikosport, det vet jeg alt om. En eller to personer kan ikke få til dette alene. Det handler om å få bra folk til å jobbe sammen for å få til noe. Mange har engasjert seg og vil være med, det er like viktig som å få plass lokaler. Det er et lagspill, sier han.

- Trondheim Concerts har et bredt nettverk innen booking. Kommer en eventuell ny scene til å nyte godt av det?

- De andre i Trondheim Concerts synes også disse planene er spennende og viktige, ja. Det ville også vært positivt for Trondheim Calling som arrangeres i nettopp Østbyen.

Frist til nyttår

Med en større innendørs hall ville scenesituasjonen i Trondheim vært komplett, har Vanebo tidligere uttalt. Men det var før Brukbar/Blæst og Familien gikk konkurs.

- Utesteder kommer og går, men akkurat nå har vi ikke den definitive rockescenen i Trondheim. Vi tar alle mulige forbehold om at dette ikke blir noe av, og kommer til å bruke litt tid på dette. Vi skal ta en ordentlig runde på de alternativene vi har, slik at vi vet hva vi sier ja eller nei til. Hvis svaret blir ja, ringer vi rundt og samler gjengen, sier han.

Er du enig i at dette er de ti beste Blæst-konsertene?

Vanebo og Johnsen har gitt seg selv frist til nyttår for å avklare hva som skjer videre.

- Før nyttår må vi vite om vi kjører eller ikke. Til sammen har vi et nettverk som gjorde at vi fikk samlet en bra dugnadsgjeng, restauratør og investor på kort tid, nå må vi dra prosjektet i land. Det er spennende med det sterke engasjementet rundt dette. Vi må få opp en ny scene, sier Vanebo.

- Parallelt kan det være noen som jobber med det samme, og det er kjempebra. Men akkurat nå har vi ikke fått signaler om det.

foto
Tidligere commercial director i plateselskapet Universal Børre Johnsen (bildet) og driver av Øra studio Jostein Ansnes er blant Vanebos samarbeidspartnere. Øyvind Christensen er en mulig finansiell investor. Foto: PRIVAT