Bandet meldte selv om Vikens bortgang på sin Facebook-side påskeaften. Frode Viken gikk bort dagen etter han fylte 63 år.

Artistkollega og venn Terje Tysland forteller at det var fryktelig tragisk å få beskjeden om at Viken var gått bort.

– Han har vært en del sjuk, og plutselig var han mye bedre og så lyst på fremtiden igjen. Jeg ble helt satt ut da jeg fikk beskjeden om at han var gått bort, jeg visste ikke at han var dårlig igjen, sier Tysland til Adresseavisen.

– Vi har kjent hverandre mer enn hele livet nesten, sier han.

Tysland forteller at det nå vil bli et tomrom.

– Vi vil huske all musikken han har laget, sier en sorgfylt Tysland.

Støtte på Twitter

På Twitter har flere fra kulturlivet i Norge og Trøndelag skrevet om Viken.

Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent under artistnavnet Hank von Helvete og som tidligere vokalist i Turboneger, skriver på Twitter at han i natt er trønder i hjertet, og at han «sørger over flotte Frode Viken.»

– RIP Frode. Takk for gode klemmer og morsomme møter, skriver artisten.

Artist Chand Torsvik skriver at hans tanker går til familien, hans nærmeste og D.D.E.

– Takk, Frode, for det du ga, skriver namsosingen og artistkollegaen.

Forfatter Vidar Kvalshaug skriver at Frode Viken åpenbart var «DDEs Lennon/McCartney alene», og at han har laget mye «nynnbart og mange viser for oss i utkanten av både Norge og folkeskikken».

– En betydelig populærkomponist døde i kveld, skriver Kvalshaug.

Sissel Guttormsen, museumsdirektør på Rockheim, skriver «RIP Frode Viken».

Tidligere kulturminister og nåværende barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland, skriver at hun er «takknemlig for mange fine musikalske minner, ikke minst fra fæst på lokale i Trøndelag».

– Tonene fra «Vinsjan på kaia» vil leve videre, skriver hun.

Minnes ham på Facebook

På Facebook skriver Namsos-ordfører Arnhild Holstad:

«Forferdelig trist at Frode Viken har gått bort. Mine tanker går først og fremst til hans familie, men også til hans bandkolleger i DDE. Frode var en eminent låtskriver og musiker. Låtene hans spenner vidt, fra det rølpete og lekne til det vare og vakre. Frodes låter har satt Namsos på det nasjonale musikkartet, og som juryen sa da han ble innlemmet i «Wood of fame» under Woodlandfestivalen: Hans sangskatt vil leve evig og stå som en bauta i norsk musikkhistorie. Takk for alt du var for Namsos, Frode!»

Også Namdalseid-ordfører Steinar Lyngstad skrev et innlegg etter at han ble kjent med Vikens bortgang:

«Jeg skriver sjelden innlegg, men i kveld føler jeg at jeg må det. Sjokket over meldingen på Tekst-tv kl 22.10 om at gitarist og låtskriver i D.D.E Frode Viken er død er vanskelig å beskrive å fatte. I det ene øyeblikket, d.v.s i ettermiddag koste jeg meg med reprise på D.D.Es jubileumskonsert fra Oslo spektrum i fjor, i dag sendt på NRK, å la så godt merke til den så musikalsk begave Frode Viken til høyre på scenen, for så tre timer senere lese at han er død. Hans bidrag i DDE er uforglemmelig, han har gitt så mange så mye på mamge måter. Vi er mange,mange som sørger og gråter i kveld. Tankene går til hans familie som har mistet en av sine kjære. R.I.P Frode.»