«Er dette slutten på Highasakite slik vi kjenner dem?», skrev Adresseavisens anmelder etter bandets utsolgte konsert i Uka-teltet sist torsdag.

Det var bandets siste planlagte konsert med dagens besetning, og nå kjemper bandmedlemmene om rettighetene til navnet, skriver VG.

Vokalist og frontfigur Ingrid Helene Håvik søkte i januar i år Patentstyret om å få registrert Highasakite som et eget varemerke, noe som ble godkjent.  Men i slutten av september kom det en innsigelse fra selskapet Highasakite DA.

Medeiere

Alle de fem bandmedlemmene eier hver 20 prosent av dette selskapet, men advokat Ketil Sellæg Ramberg bekrefter overfor VG at det er Kristoffer Lo, Øystein Skar og Marte Eberson som står bak klagen.

Ifølge avisen ønsker de tre ikke å kommentere innsigelsen som er sendt inn til Patentstyret. Selskapet Highasakite DA ble for øvrig meldt oppløst i desember i fjor, og er under avvikling, ifølge Brønnøysundregistrene.

Konserten i Uka-teltet i Høyskoledalen var avslutningen på bandets «Camp Echo»-turné, som har pågått siden våren 2016.

Under behandling

Saken er nå under behandling i Patentstyret. Ifølge VG står striden om det er Håvik personlig eller Highasakite som band som har gitt Highasakite-navnet verdi i markedet, og da om det er hele bandet eller Håvik som er innehaver av varemerket.

– Jeg skriver alle låtene. Merkevarenavnet er skapt og innarbeidet av meg. Ved å registrere patent formaliseres dette, har Håvik tidligere sagt til VG.

Håvik ble i mars i år utnevnt til ambassadør for NTNU, der hun tidligere gikk på jazzlinja. Hun og trommeslager Trond Bersu startet Highasakite som en duo i Trondheim i 2010.

Ifølge avisen har ikke Håvik svart på henvendelser om saken, mens bandets manager Glenn Larsen ikke ønsker å kommentere den.

Ingrid Helene Håvik og Bersu har i høst vært i studio uten de tre andre, og da gruppa i vår utga den Stargate-produserte singelen «5 Million Miles», var det kun Håvik som bidro.