Tirsdag kveld innvier «sjefen sjøl» nye Granåsen Arena. Med 37 000 solgte billetter og over tusen mennesker i arbeid under selve konserten, ligger alt til rette for en minnerik kveld. Mens noen lader opp til konserten ved å pløye gjennom sangene, har andre hatt en litt annen form for oppvarming. Under ferie i statene møtte Knut Hvitsand tilfeldigvis på selveste Bruce Springsteen.

Skjønte først ikke hvem det var

Hvitsand er opprinnelig fra Hitra, men har bodd i Trondheim gjennom hele livet. I september i fjor var han og noen venner på motorsykkelferie i USA da de tilfeldigvis møtte på superstjernen.Gjengen kjørte den berømte «Wild West Tour», som innebærer attraksjoner som Grand Canyon, Death Valley og Yosemite. De hadde tilbakelagt flerfoldige mil, og var på vei inn til Los Angeles da de stoppet for en matbit langs siste etappe. Plutselig dukket det opp en fyr i slitte dongeribukser som kom bort for å slå av en prat.

- Han tok kontakt med en dame i reisefølget da han så vi hadde norsk flagg på en av våre motorsykler. Hun snakket med ham i ti minutter før hun skjønte at det var selveste Bruce Springsteen hun pratet med, forteller en lattermild Hvitsand.

En hvilken som helst fyr

Han ble sjokkert da han oppdaget hvem hun snakket med, og gjenkjente artisten umiddelbart. Han håndhilste på superstjernen, og ble overrasket over hvor «vanlig» han virket.

- Han hadde en avslappet stil; slitte dongeribukser, hvit T-skjorte og en rutete jakke rundt livet. Jeg ble overrasket over at han føyk rundt på en 20 år gammel sykkel, han har jo råd til å kjøpe seg noe nyere. I tillegg hadde han på seg en hjelm som heller lignet en kasserolle av noe slag. Det synes jeg var helt herlig, han virket som en hvilken som helst fyr selv om han er verdenskjent.

Han beskriver videre artisten som hyggelig og ydmyk. Ifølge Hvitsand kjørte Springsteen rundt på en gammel Harley Davidson mutters alene, uten vakter eller annet reisefølge.

- Jeg ble overrasket over at han var alene på tur, men Bruce fortalte at han hadde en fridag og at han aller helst ville bruke den på å reise rundt på veiene.

Imponerte Springsteen

Springsteen tok seg god tid til å snakke med gjengen om USA og de flotte motorsykkelveiene som han selv ønsket å kjøre.

- Da han hørte at vi hadde kjørt «Wild West»-ruta ble han imponert og sa at han kunne tenkt seg å kjøre samme rute selv. For meg virket det som om han synes det var hyggelig å snakke med oss. Vi jabba lenge, og Bruce tok seg god tid til å snakke med oss, forteller han.

Hvitsand visste på forhånd at arrangørene hjemme i Norge jobbet med å få superstjernen til Trondheim, og spurte om ikke artisten ville komme på besøk for å holde konsert. «Yeah, we`ll see», var svaret til Springsteen. Resten er historie.

LES OGSÅ: Åge vil danse til «Hungry Heart»

Ble ikke hysteriske

Selv om gruppa traff på en av verdens mest kjente artister forholdt de seg ifølge Hvitstrand rolige.

- Vi var ikke hysteriske, vi ville bare prate. Men jeg tror han skjønte at vi ville ha bilder, så det var nesten han som foreslo å ta gruppebilder. Det virket som om det var en selvfølge for ham, forteller trønderen.

I retrospekt tenkte han at det var en triumf å få møte stjernen på turens siste etappe.

- Dette var siste stopp på en fantastisk tur i USA. Vi satt igjen med tanken om at møtet med Springsteen var prikken over i-en i alt det fantastiske vi hadde opplevd. Det er et minne for livet.