Hvem mener du fortjener hedersprisen aller mest?

Stem på hvem du mener bør bli Årets trønder 2015 nederst i denne artikkelen.

Du kan stemme på kandidatene frem til midnatt søndag 3. januar. Kandidaten som får flest stemmer vinner. Årets trønder 2015 offentliggjøres fredag 8. januar 2016.

Kandidat 1: Tina Marie Asphaug

Helt siden hun var liten har Tina Marie Asphaug sagt at hun skulle redde verden. Hun leder Amadia International som hun stiftet i 2011. Det startet som et lite strikkeprosjekt, rettet mot barnehjem i Russland, men har vokst til en bistandsorganisasjon med rundt 60 medarbeidere og en rekke internasjonale prosjekter, blant annet i Uganda, Ukraina og Russland. De jobber med seksuelle overgrep, både forebyggende og rehabilitering. I sommer og høst bidro flere fra organisasjonen med å hjelpe flyktningene på strendene i Hellas og grenseområdet mellom Kroatia og Serbia.

– Jeg lært mest om hvor utrolig sterke folk kan være og hvilken drivkraft de har. Det er helt fantastisk, fortalte Asphaug i sofaen hjemme i Stadsbygd da NRK og Adresseavisen var på besøk nylig.

Kandidat 2: Kåre Ingebrigtsen

I fjor sommer overtok han treneransvaret i Rosenborg, og i sitt første hele år som RBK-trener hanket Kåre Ingebrigtsen inn både serie- og cupmesterskap – «The Double», og Rosenborg kvalifiserte seg til Europaligaen.

– Vi har skaffet oss den ultimate utfordringen i Norge med at vi har mulighet til å bli seriemester to år på rad, og vi har sjanser til å komme oss inn i Champions League. Det store målet vårt er å stå her på høsten, om det er 2016, 2017 eller 2018, å høre Champions League-hymnen igjen. Vi vil ha besøk av Real Madrid og Barcelona og de lagene der. Det skal vi. Så spørs det bare når vi får det til – og hvem som er trener, fortalte Kåre Ingebrigtsen.

Kandidat 3: John Helge Inderdal

Det så mørkt ut for fjellbygda Lierne da Orkla i fjor varslet at de ville avvikle driften ved Lierne Bakeri. John Helge Inderdal bygde opp bakeriet til en industrigigant med 125 ansatte og over 100 millioner i omsetning i toppåret 2011. Samme år solgte han bakeriet til Rieber & Søn for 132 millioner kroner. I 2013 ble Rieber solgt til Orkla, og i mai i fjor var det klart at produksjonen skulle flyttes til Stranda på Sunnmøre. Nå har Inderdals nye satsing gitt nytt håp i bygda. I januar starter han opp Drømmebakeriet, og i løpet av våren begynner oppbyggingen av et oppdrettsanlegg for fjellrøye.

– Jeg fikk pengene mine, og har ingen å skylde på. Men jeg bryr meg om Lierne-samfunnet. Det er viktig at det er lys i vinduet hos naboen. Skal vi ha det bra, må naboen ha det bra. Når jeg klarer å sette opp alle mine følelser for det, sammen med min glede over å skape ting, så var veien kort til dette, sa 59-åringen.

Kandidat 4: Marit Bjørgen

Rognes-løperen var nok en gang vært en av verdens beste vinteridrettsutøvere med å vinne Tour de Ski for første gang og to gullmedaljer i VM. I løpet av året har Marit Bjørgen også engasjert seg sterkt i jobben som VM-ambassadør for Trondheim, hun har jobbet for å få folk i fysisk aktivitet, og hun har engasjert seg i en kampanje for gjenbruk av idrettsutstyr.

– Det er helt naturlig for meg å være engasjert i det som interesserer meg, og det vil jeg fortsette med. Jeg brenner for fysisk aktivitet og det å gi barn muligheter til å drive med idrett. Noen har lyst til å bli verdensmestere, og andre vil bare ha det gøy med aktiviteten, fortalte Bjørgen

Kandidat 5: Fatima Almanea

Verdalingen ble landskjent etter blogginnlegget hvor hun tok et oppgjør med Hans Rotmos uttalelser rundt islam. Almanea fikk mye støtte for innlegget, men opplevde også å bli hetset på nettet. I høst ble Fatima Almanea kumulert inn i kommunestyret for Arbeiderpartiet i Verdal og nå studerer hun jus som fjernstudent ved Universitetet i Tromsø.

– Jeg ble tatt på senga og hadde ikke forventet at det skulle bli så mye medieoppmerksomhet som det ble. Men samtidig fikk jeg en mulighet til å mene noe og til å representere noen ting. Og den muligheten føler jeg at jeg har forvaltet etter beste evne. Jeg har fått lov til å si det jeg har ønsket og det har jeg satt pris på, fortalte 20-åringen om tida etter blogginnlegget.

SMS-avstemming: Kodeord for SMS til 1987: tr (send tr kandidatnummer til 1987)

Kun 1 stemme pr kandidat pr dag.