Jazzartistene Kirsti Huke og Siri Gjære etablerte Tullkattesnutene allerede i 2007, men ga først i fjor ut debutplaten «Vi vil ut på byen». Det resulterte i spellemannspris for årets beste barnealbum.

-Vi har en klang i lag, og mange felles opplevelser som har blitt til musikk etter hvert. En del av materialet har vi skrevet hver for oss, men vi former sangene sammen, har Gjære fortalt Adresseavisen.

De to byr på musikalsk moro for unger i alle aldre, med låter både om drømmer, viktige saker og godteri.

- Vi erfarer at barn er et viktig publikum. De er veldig ærlige, og gir oss en respons vi ellers ikke får, både på godt og vondt, sa Gjære da duoen vant spellemannsprisen.

Søndag spiller de på Byscenen, den første konserten i serien «Råkkenråll Fiskebåll» som er beregnet for barn og foreldre.

Dans på Leuten

Leutenfest er Trondheims siste tilskudd på festivalfronten, og skal være en festival med sansen for beats, bass og bydelsfeiring.

- Vi har gjort research og mener bestemt vi er eneste festival i Norden som fokuserer på både elektronisk musikk og hiphop, har Robert L. Jomisko, en av de fire i styret for festivalens arrangør Trondheim Elektroverksted, tidligere uttalt.

Musikkfestivalen, som arrangeres fredag og lørdag, satser på en blanding av lokale, nasjonale og internasjonale artister og gjester. Leutenfest får blant annet storfint besøk av Peanut Butter Wolf, grunnlegger av Stones Throw Records.

Beste i sitt fag

«Mellommenneskelig skjørhet og tankevekkende betraktninger kombineres med vakre syntharrangementer», skrev vår musikkanmelder om Lars Vaulars siste album, «1001 hjem», og kalte ham den beste i sitt fag. Fredag kveld er bergenseren klar for konsert i Trondheim og Blæst.

Les anmeldelsen av «1001 hjem» her

På Familien blir det folkemusikk med Storm Weather Shanty Choir. Norske folketoner i ny drakt fås også når Ronny Kjøsen, Øyvind Smith og Mattis Kleppen entrer scenen på Støren Kulturhus denne kvelden. På Dokkhuset svinger Håkon Kornstad saksofonen i konserten «Tenor battle», som består av operaarier, napolitanske sanger og jazztoner. Kornstad er i gang med masterstudier på Operahøgskolen, og har sunget roller som Rodolfo, Werther, Tamino og snart Ferrando.

På Babel kunst er det åpningsfest fredagskvelden for dokkemaker Daisy Jordan og hennes utstilling «Roll Over; Play Dead», der hun viser dukker som i stor grad er inspirert av folketro og eventyr.

Bak sola på Svartlamoen

Lørdag skal Motorpsycho feire slippet av albumet «Behind the Sun» på Verkstedhallen. Albumet fikk en femmer på terningen av vår musikkanmelder, og kaller bandet uangripelig når det gjelder talent, dedikasjon, fordypelse og stahet. Kari Harneshaug og Snøskred besøker studentene samme kveld når hun inntar Studentersamfundet.

På søndag kan du la deg rive med av Nidaros domkors og Trondheim Barokks Bach og Charpentier i Nidarosdomen.

Motorpsycho er ute med albumet «Behind the Sun» og spiller konsert i Verkstedhallen. F.v: Bent Sæther og Hans Magnus «Snah» Ryan. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Musikkfestivalen Leutenfest arrangeres for første gang i helga. På bildet er dj Børek, som er blant artistene på programmet.