Deepfrost Record ble etablert i november og gjorde sin første signering umiddelbart etter oppstart. Artisten var Are Sende Osen, som de fleste kjenner fra programmet «Normal Galskap» på NRK.

– NRK ringte og lurte på om de kunne komme og gjøre opptak til en episode av «Normal galskap». Besøket resulterte i en julelåt. Det var veldig artig å gjøre noe så impulsivt, sier Thomas Heyerdahl i Deepfrost Records.

Låta «No e d jul igjen» ble lagt ut på NRKs Youtube-konto tidlig denne måneden, med en tekst som lyder: «Om det ikke er verdens beste låt så er den vel så bra som all den andre skiten som blir utgitt heile tida.»

Følg adressa.no på Facebook her

Suksess i Nederland

Deepfrost er en trøndersk produsent- og låtskriverduo, bestående av Thomas Heyerdahl og Jan Lindvaag, og holder til på kaia på Ila i Trondheim. De har siden oppstarten i 2004 produsert og skrevet hundrevis av låter. De har jobbet med en rekke norske artister, men har gjort størst suksess i utlandet.

De har hatt låter på hitlister i Asia, Latin-Amerika, Nederland og USA. I slutten av oktober i fjor toppet Deepfrost den offisielle dancelista i Mexico med låta «This is Love», fremført av den spanske artisten Innocence. En måned etter kom trondheimsduoens låt «Over U» med på albumet «Hush» til den sørkoreanske jentegruppa Miss A. Albumet debuterte som nummer to på den offisielle albumlista i Sør-Korea.

Deepfrost har nå lyst til å se mer på det som finnes på hjemmebane, og har etablert sitt eget plateselskap for å hjelpe andre som har en drøm om å lage musikk.

– Vi synes det er spennende å finne og utvikle nye trønderske og norske talenter, og også jobbe med allerede etablerte artister. Vi vet selv hvor vanskelig det kan være for nye artister å nå inn til de store plateselskapene og få utgitt sin egen musikk. Det hadde vi lyst til å gjøre noe med. Nå for tiden må man nesten være med i et tv-program for å vise seg fram. Sånn bør det ikke være, sier Heyerdahl.

Vil hjelpe talenter

Han tror det er mange som bærer på en drøm om å gi ut egen musikk. De har selv vært artister og har lang fartstid i bransjen, og tror de kan være til god hjelp for unge, uerfarne talenter.

– Vi sitter på et veldig stort kontaktnettverk både her til lands og internasjonalt som vi kan benytte oss av, sier Heyerdahl.

Så langt er det «Bare Are» som har signert med det nye plateselskapet.

– Vi startet i november, så vi har ikke kommet helt i gang enda, men vi jobber blant annet med et nytt boyband fra England og Skottland. Vi har også flere fra Trondheim og Midt-Norge i kikkerten. Men Are er førstemann ut, sier Heyerdahl, som sier at de er åpen for å jobbe med all slags musikk.

– Vi jobber mest med popmusikk og dance, men gjør også rock, r&b og til og med metal. Så vi er åpen for det meste.

House-harmoni: Jan Lindvaag (t.v.) og Thomas J. Heyerdahl skriver hitmusikk for det internasjonale markedet fra studioet i Nedre Ila. Foto: Mari Vold