– Det er noe veldig spesielt med hele stedet og jeg beundrer den konsertkulturen Trondheim har. Det blir nok absolutt en rå opplevelse og hele gjengen vår gleder seg noe kolossalt!

Gabrielle har vært i Trondheim tidligere, men dette er første gang hun opptrer i Storsalen.

– Jeg skal ærlig innrømme at helt fra begynnelsen av min karriere har Storsalen på Samfundet har vært et av de mest ettertraktede stedene for meg å spille i Norge, forteller artisten. Som student ved Høyskolen i Nord-Trøndelag fikk hun oppleve Samfundet fra en publikummers perspektiv.

Konserten markerer avslutningen på Gabrielles norgesturné, som hun beskriver som fabelaktig, men hektisk.

– Det å se hvordan vi som band vokser sammen med publikum, er noe av det beste som finnes. Fra starten visste vi at det ville bli en tøff jobb å etablere seg på livemarkedet, så da smaker det desto bedre å spille utsolgte show nå. Målrettet og hardt arbeid «pays off», og det kan jeg ikke få sagt nok, sier bergenseren.

Nye impulser

Da Gabrielle ga ut sitt første album «Midt sagt» i 2012, hadde hun ingen erfaring med studioarbeid. Hun forteller at hun skrev låtene sine på soverommet i et kollektiv og hadde en ekstremt tydelig visjon om hvordan låtene skulle være da hun tok dem med i studio.

– Det var mitt første album og alt skulle gjøres på min måte, i frykt for å gå feil vei. På neste plate, «Nattergal Kap. 1», oppdaget jeg gleden ved å spille ball og stole på andre. Utfordre mine egne tanker og åpne for input. Jeg ville gå større, høyere, lavere, dypere og i alle retninger.

Under arbeidet med andrealbumet jobbet hun sammen med Thomas Eriksen og Lars Hustoft.

– Resultatet ble noe nytt og selv ble jeg veldig fornøyd. Men da den utgivelsen var lagt bak meg, skulle jeg videre til enda noe nytt. Jeg tror noe av det som driver meg er å aldri tråkke for lenge i samme spor, sier Gabrielle.

– Du skriver låtene dine selv. Hva er viktig for deg å formidle?

– Det tenker jeg aldri på før jeg har skrevet ferdig en låt. Så klart har kjærlighet og relasjoner vært et gjennomgående tema, men jeg tar aldri et bevisst standpunkt til det. Det er viktig for meg å være ærlig med meg selv når jeg skriver, men samtidig tillate meg å forsvinne inn i en parallell verden der alt er annerledes. Jeg er fryktelig dårlig til det å skulle finne et tema for så å si til meg selv: «Føl dette og skriv en sang om det». Da kan det fort føles påtatt og kynisk.

Eksplosiv pop

I anledning konsertene er bandet blitt forsterket med gitarist i tillegg til synther og trommer. Gabrielle mener det å være til stede på konsertene hennes vil gi publikum noe mer enn de får ved å lytte til låtene hjemme.

– Jeg gikk tidlig ut med å kalle musikken min for eksplosiv pop. Folk som har hørt musikken på plate, vil garantert få en større opplevelse av å oppleve oss live, sier hun. Likevel vil hun ikke røpe for mye når det gjelder lørdagens konsert.

– Jeg liker ikke å gå ut med at «dette kan folk forvente seg». Men vi kommer til å ha det fett og avslutte turneen med et musikalsk klimaks!

Etter turneen ser artisten frem til en periode der hun kan trekke seg tilbake og inn i skrivemodus før hun skal ut og opptre på festivaler i sommer.

– Når det er sagt, har jeg en veldig fin sak vi jobber med som skal ut i april. Det får bli en overraskelse. I tillegg skal vi spikre festivalsettet vårt. Nå gikk det plutselig opp for meg at det spøker for den lille pausen, likevel. Haha. Men jeg elsker jobben min!

Studentersamfundet lørdag kl. 22.00.