Han har produsert Bob Marley, The Congos, The Upsetters, Max Romeo, Heptones og en rekke andre store reggaenavn.

80 år gammel er han fortsatt i støtet, med en serie remikser av klassiske utgivelser fra hans Black Ark studio. Nå kan han oppleves i den intime klubben Brukbar / Blæst, sammen med en annen av de store reggae-produsentene Mad Professor.

Det vil nok ikke ligne på mye annet du har sett på en scene. Lee Perry er en sjaman og en entertainer, og stein snål. Du er ikke garantert noen helstøpt konsertopptreden når den 80 år gamle legenden entrer en konsertscene.

LES OGSÅ: Perry på Øya

Det var morsomt nok på Storåsfestivalen i 2008, på Øya fire år senere surret han etter hvert fælt. Da var han i selskap med the Congos, vokalgruppen han initierte og som han produserte mesterverket «Heart of The Congos» for. The Congos-konserten den gangen var majestetisk, og understreker Perrys betydning for reggaens utvikling.

Han har vært med hele tiden, fra 50-tallet, frem til i dag. Blant annet som en viktig brikke i perioden Bob Marley ble forgrunnsfiguren for the Wailers, og reggae for alvor ble etablert som en stor internasjonal musikksjanger.

I oktober 2015 ga Perry ut «Black Ark Classics in Dub» sammen med produsent og makker Mad Professor. Samarbeidet vil fortsette med den neste utgivelsen «Black Ark Classic Songs», som utgis våren 2016.

Mad Professor hardt vært en av de ledende dub-produsenter siden 80-tallet, og har jobbet med blant andre Sly and Robbie, Horace Andy og remikset popnavn som Sade, Massive Attack og The Orb.

foto
Dynamisk duo: Lee Perry og Mad Professor bringer sitt felles show til Trondheim 11. april.