Astrid Smeplass slipper sin andre singel «Hyde» på fredag. Artisten fra Rennebu skrev låta for et år siden, inspirert av en tegneserie basert på romanen «Dr. Jekyll and Mr. Hyde» av den skotske forfatteren Robert Louis Stevenson.

- «Hyde» er umåtelig lovende, mener Adresseavisens anmelder om Astrids nye singel.

- Historien handler om en doktor som har fått en ny venn, men denne vennen viser seg å være ham selv i beruset tilstand, forteller Smeplass.

Visste du at Astrid S. også har vært ei skikkelig fotballjente? Første gang hun ble omtalt i Adresseavisen var hun bare elleve år gammel. Les mer om historien til den unge artisten her.

Om å skifte personlighet

Etter å ha holdt låta for seg selv i nesten et helt år, gleder hun seg til å kunne dele den. Tematikken hun tar opp i sangen tror hun mange kan kjenne seg igjen i. Alle kan til tider ha en todelt personlighet, mener Smeplass.

- Man kan bli en helt annen person av å være påvirket av alkohol eller andre stoffer, men også når man er forelsket eller har kjærlighetssorg. Jeg har selv hatt venner jeg ikke har kjent når de har hatt kjærlighetssorg, de har vært helt fjerne, sier hun.

Hun beskriver innspillingsprosessen i Stockholm som hektisk, med vokalopptak til klokka fire om natta.

- Har du i det hele tatt stemme igjen på det tidspunktet?

- Jeg var veldig sliten da vi var ferdig, men jeg har ikke noe problem med å bruke stemmen så sent. Jeg er verdens største skravlebøtte, derfor tåler stemmen min det meste, ler 18-åringen.

Jobber med ep

Smeplass gjorde stor suksess med debutsingelen «2AM».

Den trondheimsbaserte dj-en Matoma lagde sin egen remiks av låta, og da han varmet opp for Major Lazer mandag kveld dukket Astrid S. opp som en overraskelse til Uka-publikummet. Nå skal Smeplass slippe sin andre singel, men hun føler ikke noe press om å måtte følge opp suksessen.

- Jeg er spent på hvordan folk vil like låta, men jeg har ingen forventninger til hvordan den vil gjøre det, for «Hyde» er ingen typisk radiohit, sier hun.

Det skulle gå et helt år mellom hennes første singel og oppfølgeren, nå håper den unge artisten det vil bli mer fart på sakene.

- Det kommer en ep til neste år og sikker flere singler før den tid. Jeg gleder meg til å jobbe mer fortløpende og gi ut låter med jevne mellomrom, sier hun.

Matoma anser Rennebu-jenta som en av Norges store talenter på artistfronten. Ler mer om hva den populære dj-en har å si om Astrid S.

Astrids element

Snart kommer også hennes andre musikkvideo. For en måned siden dro hun til Island for å spille inn musikkvideoen til «Hyde».

- Vi var der i tre dager og brukte lang tid på å filme, både i naturen og inne i et flott hus. Det var veldig artig, men jeg synes fortsatt det er uvant å være foran kamera og ha mange mennesker rundt deg med ulike meninger. Jeg blir vel vant til prosessen en gang, sier Smeplass.

Deler av musikkvideoen til «2AM» ble gjort under vann, også i hennes andre video er hun i kontakt med det våte element.

- Det har visst blitt en greie. I de fleste sangene mine har jeg med vann på en eller annen måte, enten i tekst eller på annet vis i produksjonen.

Astrid S. jobber også for å slå igjennom på det internasjonale musikkmarkedet. Tidligere i oktober holdt hun flere intimkonserter i Tyskland. Les mer om hennes utenlandseventyr her. (Krever innlogging).

Vil lage låt med samboeren

Hun har så vidt klart å landet etter forrige ukes nyhet om at hun hadde vunnet MTV-prisen «Beste norske artist» i konkurranse med artister som Kygo og Madcon. Selv hadde hun aldri trodd hun skulle vinne, men er svært takknemlig for at folket stemte henne fram. Nå skal hun fortsette norgesturneen, før hun går i studio for å jobbe med sin kommende EP. Deretter ser hun fram til å vende nesen hjem mot Rennebu.

- Jeg gleder meg til juleferie allerede, selv om det kanskje er litt i tidligste laget. Det blir godt å komme hjem til familien, spise godteri og julemat og høre på julemusikk, sier artisten, som forteller at hun trives svært godt i Oslo. I hovedstaden deler hun leilighet med artistkollega og venninne Julie Bergan.

- Det er kult å bo sammen med noen som gjør det samme som deg. Vi er begge unge jenter i musikkbransjen, og hun går igjennom det samme som meg, forteller Smeplass, som finner stor inspirasjon i jenta fra Skien.

- Vi er forskjellige og gjør ulike ting, men jeg blir veldig inspirert av Julie. Hun er ei kul jente, og hun inspirerer meg til å jobbe hardt.

- Vil dere lage musikk sammen en gang?

- Det håper jeg. Vi har travle timeplaner begge to, men vi har veldig lyst til å gjøre en låt sammen. Vi skal ikke se bort ifra at det kommer til å skje, sier Smeplass.

foto
På sin instragramkonto delte Astrid Smeplass flere bilder fra musikkvideoinnspillingen på Island. Foto: Instagram