Høsten 2016 oppfordret Den Kulturelle Spaserstokken byens seniorer til å bli med på et pilotprosjekt med hip hop-dans. 12 deltakere ble valgt ut til å være med på et 12-ukers kurs med en profesjonell danseinstruktør.

Sissel Kristensen (70) forteller at det kan være en utfordring å huske alle bevegelsene. Selv meldte hun seg på kurset etter hun hadde spilt et spill sammen med barnebarnet.

- I spillet måtte jeg si tre ting jeg ville gjøre før jeg dør, og da bare ramla det ut av meg – danse hip hop, forteller hun.

Noen dager senere så hun dansekurset i Den Kulturelle Spaserstokken, og meldte seg på.

- Jeg sa jeg skulle bli med dersom jeg fikk med meg Anne-Marie, og det gjorde jeg.

Støtte: Sissel Kristensen (t.v.) ville bli med på kurset dersom hun fikk med seg en venninne. Her sammen med Gørril Veie-Rosvold og Lill-Ann Kleveland (t.h.).

Rakrygget og høflige

- Den første tiden jobbet vi mye med stil og uttrykk, de er så rakrygget og høflige, forteller danseinstruktør Heidi Grøtte (25).

Grøtte har utdanning innen dans og pedagogikk, og har undervist seniorer før, men dette er første gang hun lærer de hip hop.

- Det er veldig artig. På mange måter er det ganske likt som å lære bort til ungdom, jeg må bare tenke litt mer på bevegelsene.

- Det var vanskelig å finne en fast øvingstid, pensjonistene er så opptatte hele tiden, legger hun til.

Flere ganger i løpet av treningen må Grøtte minne de på stilen.

- Dere er for fine, prøv å være litt mer hengslete, roper hun gang på gang.

Imponert: Danserne får skryt av Buås i drikkepausen.

Erik Buås i Kulturenheten er imponert over hvor tøffe seniorene har vært, og legger spesielt vekt på oppvisningen de hadde for en liten tid tilbake.

- Vi har diskutert muligheten for å reise på en liten turné, hvor vi kan besøke eldrehjem og lignende, og ha danseoppvisning der, forteller han.

Eneste mann

Av alle danserne er Aage Johansen den eneste mannen, og synes godt det kunne vært flere.

- Det er ålreit å være med, hverdagen blir fylt med noe. Jeg har alltid vært glad i å danse, men på grunn av jobb og andre ting, har jeg aldri prioritert det, sier 70-åringen.

Følger med: Danserne føgler godt med på hverandre. - Det skar seg, ja. Hvis du første begynner å tulle, så går det galt, forteller Aage Johansen etter en gjennomgang.

For en liten tid tilbake, mistet Johansen synet på høyreøyet. Dette har ført til at dybdesynet er svekket.

- Hvis jeg er ute og går i terreng, kan jeg plutselig snuble. Her er det fint å trene med tanke på at det er så flatt gulv, forklarer han.

Etter treningene samles dansegjengen til kaffeslabberas i kafeen for å være sosiale.

- De møtes også noen ganger utenfor øvingstiden for å danse, de er veldig engasjerte, forteller instruktør Grøtte.