Trondheimsolistene kan bli europamestere både i symfonisk musikk og i samtidsmusikk sammen med trekkspilleren Frode Haltli. «International Classical Music Awards», forkortet ICMA, er regnet som det europeiske svaret på amerikanske Grammy, og det er stort å bli nominert.

- Veldig, veldig artig, sier en stolt daglig leder av Trondheimsolistene, Steinar Larsen. Han spiser kake på flyplassen i London på vei hjem etter møter for å få til konserter og samarbeidsprosjekter der. De ønsker seg ut i Europa og ellers i verden for å samarbeide med andre, spille konserter og konsertserier.

Sammen med Frode Haltli

- Det er godt å bli lagt merke til og nå målene våre. Disse nominasjonene viser at vi blir lagt merke til internasjonalt.

Orkesteret er nominert i kategorien for symfonisk musikk for sin egen utgivelse «Reflections» på plateselskapet 2L. I tillegg er Trondheimsolistene nominert i kategorien samtidsmusikk sammen med Frode Haltli for hans innspilling «Air» på plateselskapet ECM.

Det er første gang orkesteret er nominert til den høythengende prisen der det er musikkjournalister og klassiske anmeldere som både nominerer og bestemmer hvem som blir prisvinner. Steinar Larsen syns naturlig nok det er ekstra stas at de er nominert i to ulike kategorier.

«The Trondheim sound»

- Dette viser bredden og kompetansen vår og at Trondheimsolistene gjør mye forskjellig, sier den daglige lederen. Han kaller orkesteret for fleksibelt og med høy internasjonal kvalitet. Nominasjonene er en bekreftelse på at det de gjør er bra og at orkesteret blir lagt merke til internasjonalt, slår han fast

- Det går an å høre at det er Trondheimsolistene som spiller uavhengig av sjanger. Folk snakker om «The Trondheim sound», sier Steinar Larsen.

- Alle yter sitt aller beste

- Trondheimsolistene er en fantastisk gjeng med ivrige musikere som ønsker å yte maksimalt, og det smitter over på resten av organisasjonen som også får lyst til å yte alt de kan, sier Steinar Larsen. Han forteller om god stemning, folk som liker å utfordre seg selv og hverandre, vise hva de er gode for og om godt samarbeid.

- Vi har klart å utvikle vår egen måte å jobbe på. Det er veldig mye energi rundt det vi holder på med, sier Larsen. Han tror én grunn er at Trondheimsolistene bare har hatt to kunstneriske ledere fra starten for snart 30 år siden. Dagens kunstneriske leder, Øyvind Gimse, slutter til sommeren. 1. august 2017 tar Geir Inge Lotsberg over. Begge leder orkesteret i innspillingen av «Reflections» fra Selbu kirke.