Forestillingen er basert på samme musikk og samme manus.

Men med 17 nye skuespillere, nye kostymer og ny koreografi ser det litt annerledes ut enn i fjor, ifølge Hallem.

Musikalsuksess

- Det lover veldig bra, og vi har fått ekstra bra «trøkk» i musikken i år, så jeg tror egentlig ikke vi har noe å frykte. Og vi har forhåndssolgt 2000 billetter allerede. Det betyr at vi har passert innbyggertallet i Verdal når vi plusser på de 13000 solgte billettene i fjor, sier teaterlagslederen smilende om musikalen som ble en snakkis langt utenfor Verdals grenser.

- Det er en musikal om kjærlighet og kjærlighetssorg, dagligdagse ting. Som det å komme tilbake til stampuben, og alt som kan skje når gamle flammer møtes igjen. På godt og vondt. Og vi har åpenbart truffet folk i alle aldre, sier Hallem.

Treffer bredt

Ungdommer som tidligere ikke har hatt noe forhold til DDE har begynt å høre på musikken etter å ha sett musikalen. Teaterlaget har også registrert at mange har kjøpt honnørbillett.

- Vi har et stort spenn i alderssammensettingen av folk som vil ha med seg «Vinsjan på kaia», og vi selger billetter fra Namdal til Støren. Det har vært snakk om å sette opp forestillingen i Olavshallen, men foreløpig har vi vært nødt til å holde oss i Verdal. Men det vil bli satt opp buss fra Trondheim etter anmodning fra folk om å kjøre samlet til forestillingen, sier Hallem, og understreker at forestillingen er spisset i alle ledd i år.

- Det har blitt en tettere forestilling.

Ny «Ronja»

Heidi Melgård Sørlie (31) er hentet inn som den nye Ronja Hunter, hovedrollen i musikalen. Hun kommer opprinnelig fra Sparbu, er sangpedagog og spiller i band. Nå er hun klar for hevntokt på «Vinsjan».

- Jo, dette blir bra, men det er ingen enkel rolle å ta over, så jeg kjenner litt på forventningspresset.

- Hva slags forhold har du til DDE?

- Det er ikke DDE jeg har hørt mest på, men de har mange fine tekster, og mye fin musikk, og i en setting som dette gir det mer mening enn bare å høre på en plate. Det blir et annet preg på sangene når de settes inn i en musikalramme, sier Sørlie, som også tidligere har jobbet med Arnulf Haga, musikalens manusforfatter og regissør.

- Nå gjelder det å holde seg frisk, noe som kan være krevende til tider med fire barn i huset, sier sagnpedagogen med et smil, før hun entrer scenen i aulaen på Verdal videregående skole fjerde juledag.

15 forestillinger med «Vinsjan på kaia» spilles fra 28. desember til 24. januar.

foto
Vinsjan på kaia: Heidi Melgård Sørlie (t.h) har hovedrollen i årets utgave av musikalen «Vinsjan på kaia». Foto: Leif Arne Holme