- Jeg ble blokkert av Facebook fordi jeg postet, eller spammet, Donald Trumps offisielle FB-side med et Mozart-verk mandag kveld. Det var riktignok ikke et hvilket som helst verk, men Mozarts «Leck mich im Arsch» som direkte oversatt betyr «Kiss my ass», forteller Torodd Wigum.

Kjente symfonier i kommentarfelt

Han har vært husdirigent for Trondheim symfoniorkester og har det siste året drevet med det han kaller sniksymfonisering. Tanken er å «ufarliggjøre» og tilgjengeliggjøre klassisk musikk ved å legge ut kjente symfonier i kommentarfelt på sosiale medier. Han snikinnfører vakker musikk blant nettroll og hatske ytringer.

- Det jeg gjorde på Facebooksiden til Trump var i god, sniksymfonisk ånd. Jeg la inn en link til Mozarts verk for mannskor i forbindelse med Trumps direktesendte tale i natt. Plutselig ble jeg logget ut. Jeg forsøkte å logge meg inn igjen flere ganger, men til slutt fikk jeg beskjed om at Facbook-siden var blokkert, sier Wigum.

Mozart ble merket som spam

Han synes det er spesielt at ikke musikk kan benyttes som en kommentar i samfunnsdebatten.

- Det er en fin moral og mye humor bak teksten til dette Mozart-verket. Det handler egentlig om å være glad, sier Wigum som fikk tilgang til Facebook igjen tirsdag formiddag.

Torodd Wigum ble blokkert fra Facebook etter å ha postet et musikkverk på Donald Trumps FB-side
Mozartverk for mannskor ble for sterk kost for Donald Trump. https://www.youtube.com/watch?v=S9MN2WeqFY8&feature=youtu.be