- Det går ikke an å ødelegge det som er blitt beskrevet som det beste byutviklingsområdet i Trondheim med et fire etasjes bygg midt i glaninga, sier Jan-Tore Fladvad.

Fladvad er daglig leder på Barmuda på Solsiden og driver i tillegg baren og utestedet Fire Fine. Han er sterkt kritisk til planene.

- Jeg synes det er vanskelig å ta forslaget seriøst. Tegningene beskriver ikke et bygg, men en glasskube uten bæring som tar sola fra hele Solsiden og kler inn området. Det vil aldri bli bygd, sier han.

Lørdag skrev Adresseavisen om Børre Johnsen, Stein Vanebo og Øyvind Christensens planer om å bygge det de kaller et «spektakulært signalbygg» i dokken utenfor Solsiden-rekken på Nedre Elvehavn.

Bygget har arbeidstittelen MS (musikk/scene) Arken og skal innhold en klubbscene med kapasitet til cirka 250 publikummere, en liten utescene, mens resten av bygget skal brukes til næringsvirksomhet.

- Vanebo kulturalibi

- Dette handler om å tjene penger på å bygge kontorlokaler. Christensen skyver Vanebo foran seg som kulturalibi. Bygget bryter med planene for området, som er fortettet nok som det er. Det er en fryktelig dårlig idé pakket inn i et moderne begrep, sier Fladvad.

Han mener Vanebo og gjengen heller bør se på Gråmølna som mulig konsertlokale.

- Hvis de har en idé om å etablert en klubbscene på Nedre Elvehavn og vil unngå protester, bør de snakke med oss som har drevet her nede i 17 år. Jeg mener Gråmølna bør stilles tilgjengelig for Vanebo, sier Fladvad.

Vellykket bydel

Høyres kommunalråd Ingrid Skjøtskift er også kritisk til forslaget.

- Vi har ikke fått diskutert det internt ennå, men umiddelbart er jeg kritisk til dette. Det er bra at de er offensive og vil skaffe byen en klubbscene. Men Solsiden og Nedre Elvehavn er en bydel der vi har lyktes ganske godt med i Trondheim. Da blir det utfordrende å få satt opp et slikt bygg, sier hun.

Ingrid Skjøtskift (H)

Skjøtskift tror ikke det er noen god idé å bygge i vannspeilet og mener bygget bryter med arkitekturen i området.

- Det er fint at de viser initiativ, men jeg er kritisk til å gå videre med dette.

Bystyremedlem og nestleder i kulturkomiteen, Julie Indstad Hole (Ap), synes forslaget er spennende.

- Jeg digger at noen gutser på og vil bygge kulturbygg i byen vår. Samtidig er jeg opptatt av å ta vare på de historiske kvalitetene som er i Nedre Elvehavn. Sånn sett er dette et utfordrende forslag, sier hun.

Julie Indstad Hole (Ap)

- Mange hensyn å ta

Hole har tidligere vært positiv til etableringen av ny mellomstor scene i Trondheim etter at Brukbar/Blæst og Familien gikk konkurs i fjor. Men hun mener det nye forslaget åpner for mange spørsmål.

- Det er tøft at folk tør å satse, og vi trenger en ny klubbscene. Det vil være mange hensyn å ta, både for området og naboene, hvis man skal få til dette.

Bystyrerepresentant og medlem i kulturkomiteen, Erling Moe (V), har engasjert seg for at Trondheim skal få ny klubbscene. Men heller ikke han er positiv til det nye forslaget.

- Det er suverent at de kommer med innspill, og jeg heier på all kreativitet. Men jeg vil ikke binde meg til én løsning eller signalisere støtte til et slikt prosjekt, sier han.

Erling Moe (V)

Moe støttet ideen om å bygge et nytt hus med klubbscene bak Dokkhuset, men han ser mange utfordringer knyttet til det nye forslaget.

- Prosjektet er utfordrende for boligområdet. Jeg vil uansett ikke forskuttere noen behandling. Det må gå sin gang, og det er et langt stykke fram.

Kommunaldirektør Ola By Rise sier han er opptatt av tematikken, men vil ikke ta stilling til innholdet i forslaget akkurat nå.

Vanebo: - Et kompliment

Stein Vanebo sier han brenner sterkt for samspillet mellom kultur og næring. I lys av det tar han det som et kompliment å bli omtalt som «kulturalibi».

- At det finnes aktører innen næringsbransjen som nå vil samarbeide med kulturfeltet, er flott. Det har de drevet med i Bergen i flere år. Det var et eget tema under Pstereo-konferansen, der et samlet panel inkludert kulturministeren heiet på samspillet mellom kultur og næring, sier han.

Stein Vanebo

Fladvad var også kritisk til fjorårets forslag om klubbscene bak Dokkhuset.

- Da var kritikken at vi skulle holde oss langt unna hans bransje. Det mener han sikkert fortsatt. Denne gangen ser vi på en regulert tomt som jo ligger der, og vi er stolte av forslaget vi i Dora 3 kommer med.