21 år gamle Annette Soknes fra Trondheim er én av fire modeller du kan følge bak betalingsmuren på det nye bloggkonseptet Babeadventure.com.

Både hverdagslige sysler, reiser til utlandet og fotoseanser der kvinnene er nakne blir dokumentert av et kamerateam, og publisert på nettstedet.

- Nakenhet er naturlig

Soknes har jobbet som modell siden hun var 16 år. De tre siste årene har hun jobbet som nakenmodell, og har blant annet preget forsida av mannebladet FHM.

- For meg er nakenhet helt naturlig. Jeg respekterer at det ikke er like greit for alle andre, men det går an å akseptere det. Det er ikke så farlig om man gjør det på en fin måte, sier hun.

Se intervju med Annette Soknes og klipp fra Babeadventure øverst i artikkelen.

Betalingsmur på blogger

Flere og flere ønsker å leve av å blogge, og konkurransen om annonsørene er hard. Dette tvinger folk til å gå nye veier.

Babeadventure-konseptet er en videreutvikling av en vanlig blogg, nettopp med tanke på å tjene penger. Nettstedet drives av Virus AS fra Drammen, og konseptet er det første i en serie av lignende innholdstjenester, der inntektene kommer gjennom en kombinasjon av abonnement, produktplassering og annonsesalg.

- Både annonsemarkedet og betalte blogginnlegg slik vi har sett mye av den siste tiden mister sin kraft og sin verdi, så alle som jobber med innhold og publikasjoner er nødt til å tenke nytt for å finansiere driften sin, sier manager Rolf-Ørjan Høgset i Virus AS.

Siden oppstarten i september i fjor har Babeadventure hatt om lag 200 000 besøkende. På en god dag er 20 000 innom for å se de nakne kvinnene. Dette er ifølge Høgset halvparten så mange som toppbloggerne her i landet har. Foreløpig har nettstedet noen tusen abonnenter.

60 prosent kvinnelige abonnenter

Ifølge Høgset er 60 prosent av abonnentene kvinner. Alderen er jevnt fordelt fra 16 til 35 år.

- Det er ikke overraskende at hovedtyngden av seerne våre er kvinner. Hvorfor har både dame- og motemagasiner og manneblader kvinnelige covermodeller? Hvem pynter jentene seg for når de skal ut på byen? Både jenter i tenårene og voksne kvinner har en sterk interesse for andre kvinner, sier Høgset.

- Vi jenter er nysgjerrige på andre jenter. Slik har vi alltid vært. Jeg liker gutter og har en kjæreste selv, men jeg har alltid snudd meg etter jenter. Kvinnekroppen er vakker og den fascinerer meg, sier Annette Soknes.

- Ikke en ok trend

Førsteamanuensis i sosiologi ved NTNU, Berit Skog, er heller ikke overrasket over at flertallet av abonnentene er kvinner.

- Dette kan avspeile at mange kvinner generelt leser og følger bestemte blogger. Disse bloggerne kan fremstå som rollemodeller med tanke på kropp, styling, mote, og sminke. Glamourmodeller tar de nevnte trekkene lenger ut. De har lagt til en høyere glam-faktor gjennom styling og profesjonell fotografering og videoklipp, sier Skog.

Hun mener likevel at en oppblomstring av denne type blogger ikke er bra.

- Jeg synes ikke at dette er en ok trend, og jeg er generelt svært kritisk til at kvinnekroppen utnyttes og markedsføres slik som her. Selv innenfor et konsept der kvinner deltar frivillig, sier Skog.

foto
- For meg er nakenhet helt naturlig. Jeg respekterer at det ikke er like greit for alle andre, men det går an å akseptere det, sier Annette Soknes. Foto: Frank Lervik
foto
60 prosent av de som betaler for å få et innblikk i livene til de fire modellene er kvinner. Foto: Frank Lervik