Trondheim dokumentarfestival avslutter sitt brede program i helga, og i den anledning kan du for eksempel starte dagen med «Grenser for medienes bildebruk», et fagseminar som festivalen holder i samarbeid med NTNU kl. 09.00 på fredag. Tar du turen innom Dokkhuset på kvelden i tillegg, kan du få med deg dokumentarfotografi fra de anerkjente fotografene Marcus Bleasdale og Jocelyn Bain Hogg.

Riksteateret inntar scenen i Melhus Rådhus med forestillingen «Mens vi ventar på Godot», med Bjørn Sundquist i registolen.

- Første gang jeg så stykket som ung student, trodde jeg at jeg skulle le meg i hjel, sier han i en pressemelding.

«Das Kriegensemble»  spiller Kaizers Orchestra slik de ville ha hørtes ut på 1930-tallet, mener Adresseavisens musikkjournalist, Vegard Enlid. Døm for deg selv i kveld kl. 09.00 på Familien, dette er bandets aller siste konsert før jul. Vil du ikke danse ompa, men heller mer mot americana, eller «melodisk glød og en varm grunnstemning», som vår anmelder beskriver det, så ta turen til Royal Garden en time etter. Der arrangerer Trondheim bluesklubb konsert med Bendik Brænne.

Lørdag kan du lade batteriene med kvalitetsmatvarer fra Bondens marked fra kl. 11 på Torvet i Trondheim, eller, hvis været blir like dårlig som værprofetene spår, kan du rømme tilbake til Royal Garden for å skaffe deg noen sjeldne klenodier eller gjøre et røverkjøp på Trøndersk CD- og platemesse.

Kl. 15.30 kan du krysse gaten og få hamret inn litt skikkelig julestemning med «Putti Plutti Pott» i Olavshallen. Eller kanskje er det Mads Bones' musikalversjon av «Nøtteknekkeren» på Trøndelag Teater som frister mest.

Sigurd Julius blir omtalt som en trist optimist i Adresseavisens anmeldelse av hans selvtitulerte debutalbum. Lørdagskvelden kan du og Sigurd feire albumslippet sammen i Verkstedhallen, eller, hvis du er i det nostalgiske hjørnet og gira på litt svett råkkenråll, kan du gå mot Solsiden og Blæst for å møte Raga Rockers.

Ønsker du en litt mer teoretisk innfallsvinkel stikker du heller innom Rockheim for å høre på Rockheimkunnskap med Terje Rypdal kl. 09.00, også her avsluttes kvelden med konsert med band bestående av Morten Skaget, Ronni Le Tekrø, BP Hovik og Roger Gilton, samt Rypdal selv.

Bursdagsfeiringen til Stage Dolls foregår på Byscenen samme kveld. Bandet fyller 30 år, og lover et jubileum som ikke vil gå upåaktet hen.

Etter en intensiv fredag og lørdagskveld virker Omvisning i anledning Edvine Larssen, «Unforgettable Vision of Darkness» på Trøndelag senter for samtidskunst kl. 13.00, som en fin søndagsaktivitet.

Kari Bremnes byr ifølge arrangøren Byscenen på «nordvendt, europeisk, åpent, stort, personlig og melankolsk» kl. 20.00, samtidig som visesang og undergrunnspoesi i Vysotskij på norsk med Jørn Simen Øverli, Stian Carstensen og Sosialistisk kor på Blæst markerer slutten på helga denne gang.