PIZZA VS. SKELETONS

iOS

Aldersgrense: Tja...si det?

At «Plants vs. Zombies» ble en stor hit på App Stor kan vi med letthet forstå, men populariteten skyldes neppe selve navnet. Det samme vil også gjelde «Pizza vs. Skeletons» om denne slår ann, for det skal sannelig et realt pokeransikt til for å uttale navnet på dette spillet uten å trekke litt beskjemt på smilebåndet.

Ærlig talt. Hvor sykt og hvor far out kan det egentlig bli? Pizza mot skjeletter? Er det mulig å lage spill av et slikt konsept da? Jo da. Det går fint det. Ikke bare fint, men faktisk også noe helt særegent med en skyhøy kunstnerisk faktor ( i den grad det er mulig å bruke et slikt begrep for å beskrive et nedlastbart mobilspill).

«Pizza vs. Skeletons» handler om - hold deg fast nå...................en pizza som kjemper mot skjeletter. Trommehvirvel....baboom! Jeg skulle likt å ha vært flue på veggen der denne ideen ble unnfanget. Men tilbake til spillet. «Pizza vs. Skeletons» er faktisk er svært så vellykket spill. Pizzaen ( som du kan utstyre med topping av eget valg via en meny - en restaurantmeny vel og merke) ruller du mot de fæle skjelettene ved å tilte på telefonen eller padda mot høyre og venstre. Skjelettene knuses under vekten av den store pizzaen, og jo flere skjeletter du knuser dess mer har du å velge i av godsaker når du skal lage en ny pizza. Konseptet er såpass vanvittig at du fort blir sittende og bruke mer tid på å lage den «perfekte» pizza enn å rulle den over skjeletter. Om dette var meningen fra utviklernes side, vites ikke, men sluttresultatet har blitt en kaloribombe uten sidestykke i spillhistorien. Alle bakgrunner, bakverk og beinrangler er håndtegnet og er med på gi spillet et helt eget visuelt uttrykk. At det i tillegg er et hysterisk morsomt stykke underholdning også gjør at spillet øyeblikkelig får en klassikerstatus her i gården. Kjøp iPad-versjonen om du har muligheten for her kommer de visuelle bakgrunnen bedre frem enn på iPhone.

OPPTUR: Fantastisk moro, strålende grafikk og en appetittvekker av de sjeldne.

NEDTUR: Noen vanskelig baner, en real «one-trick-pony».