VinPuls 2004, som går av stabelen mandag 1.november kl. 17-21.00 i konferanseavdelingen på Royal Garden hotell, er i år større og mer omfattende enn noen av de to foregående årene. Hele 25 av Norges ledende vinimportører kommer til Trondheim for å servere Vinpuls-medlemmer smaksprøver fra sitt store sortiment. Totalt vil det bli rundt 4-500 viner fra alle verdenshjørner å smake på!I tillegg kommer noen av verdens mest kjente vinprodusenter til messen for å holde spesialseminar hvor de både presenterer sitt land og sitt vinhus, samt at de byr på smaking av en rekke spesialiteter som ikke er på markedet i Norge.

Årets spesialseminarer

1. Hubert Trimbach, eier og driver av Domaine Trimbach i Alsace i Frankrike, kommer for å presentere sine hvite viner. Noen mener at Trimbach lager verdens beste hvitvin med sin Clos Sainte-Hune. På seminaret får du smake en rekke av Trimbachs viner.

2. Et annet spennende besøk er vinmaker Maria Martinez Sierra fra Bodegas Montecillo i Rioja i Spania. Dette er klassisk rødvin fra Rioja slik nordmenn har lært denne vinen å kjenne og elske gjennom de siste 30 år. Hun har også med seg firmaets eksportdirektør, og han heter naturligvis Jesus til fornavn, så her får du anledning til å møte Jesus og Maria!

3. Et tredje spennende vinhusbesøk er Antonio Fernandez, eier og vinmaker hos Caves Vidigal i Portugal, et firma med vinhus i syv av de beste vinregionene i Portugal. På dette seminaret for du anledning til å smake og sammenligne vin laget i forskjellige regioner som Alentejo, Estremadura og Douro. Portugal er høstens fokusområde på Vinmonopolet.

4. Og sist men ikke minst så får vi på VinPuls besøk av en representant for vinhuset Robert Mondavi i California, USA. Robert Mondavi selv er en levende legende innen vin, ikke minst på grunn av sitt samarbeid med franske Philippe de Rothscild. Sammen har de to skapt den mest kjente amerikanske vinen, nemlig Opus One. Robert Mondavi Winery regnes som et foregangsfirma i den kvalitetsrevolusjon som amerikansk vin har gjennomlevd de siste tyve årene.Robert Mondavi er representert ved Christian Jolinder. Tema for hans foredrag er: "If the world changes - we have to change".

Vi kårer messens beste vin

Også i år vil du som gjest på vinmessen få anledning til å delta i kåringen av messens beste vin. I år skal vi kåre beste rødvin under 100 kroner, og du vil ved ankomst Royal Garden få utdelt et skjema med de 25 kandidatene til denne utmerkelsen. Så blir det opp til deg å ta runden rundt på de forskjellige stands og smake deg frem til dine favoritter (du skal nominere de tre beste, etter din mening). Vinpremie til utvalgte blant de som leverer stemmeseddel.

PrisPris pr. deltager:

200,- (gjelder medlemmer og ikke-medlemmer)Prisen inkluderer smaksprøver og spesialseminarer.

Slik melder du deg på

Send en epost med påmelding til vinklubben@adresseavisen.noSom i fjor vil vi trykke opp deltagerkuponger. Deltagelsen vil ikke være gyldig før disse er hentet og betalt.Vi vil sende ut informasjon om dette til alle påmeldte.Gå ikke glipp av tidenes største vinmesse i Trondheim!

Meld deg inn i trondheimpuls!