Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen har skrevet under en samarbeidsavtale som forplikter de tre 80-tallsheltene til gjenforening av a-ha for en periode på to år, skriver Dagbladet.

Bandets manager Harald Wiik sier at vetoretten er fjernet, for å unngå stridigheter om kreative valg, økonomisk fordeling og mer trivielle spørsmål, noe som har vært en utfordring tidligere.

I videoen kan du se klipp fra det som skulle være bandets siste konsert i 2010.

Harket sier ideen om gjenforening kom da Waaktaar-Savoy ville teste ut noen låter på Harket. Tanken var at de to skulle lage en idébank for å ha låter som kunne brukes i ulike sammenhenger.

– Da Morten og Paul begynte å snakke om at de ville gjøre ting igjen, hadde jeg tre muligheter: Å nekte helt, å la dem gjøre det uten meg, eller å bli med. Å nekte føltes ikke riktig, sier Furuholmen.

Gjenforeningen av bandet skjer 30 år etter at a-ha toppet Billboard-listen i 1985 med «Take on me».

– Jeg føler jeg har et par killerlåter liggende nå, som kunne blitt et potensielt veldig bra album, sier Waaktaar-Savoy.

A-ha skal onsdag neste uke holde pressekonferanse på den norske ambassaden i Berlin, trolig for å kunngjøre gjenforeningen offisielt.

foto
Slik så 1985-utgaven av A-ha ut. Fra venstre; Morten Harket, Pål Waaktaar og Magne Furuholmen. Foto: NTB scanpix arkiv